Drugi športi

Janja Garnbret: Neizmerno me veseli dvig prepoznavnosti plezanja

Ljubljana, 21. 12. 2022 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret z nestrpnostjo pričakuje začetek novega tekmovalnega leta. Po tem, ko je tudi minulo sezono zaključila v skladu s pričakovanji, že vse od novembra trdo trenira, da bi v novo tekmovalno leto vstopila uspešno.

Zvezdniški status Janje Garnbret ni vprašljiv. Je najboljša na svetu, olimpijska, svetovna in evropska prvakinja, pri 23 letih se lahko pohvali s kar 10 pokali zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala. Uspehi je ne uspavajo, ampak dajejo energijo kot navijači in podporniki. "Po olimpijskih igrah sem dobila občutek, da sem veliko naredila za športno plezanje in to me neizmerno veseli. Da lahko plezanje postaviš na zemljevid, da ljudje vedo, kaj je plezanje, če kdo pristopi do mene ali pleza ali ima prijatelja, ki se rekreativno ukvarja s plezanjem. Po naravi sem večni perfekcionist in se bom trudila, da bi v prihodnje za prepoznavnost plezanja naredila še več," zadovoljna ugotavlja Korošica, ki se je zaradi bolj enostavne logistike preselila v Ljubljano, saj si brez treningov na Verdu ne predstavlja napredka.

Ravno november in december sta rezervirana za intenzivne priprave in ustvarjanje baze, potrebne za uspešno sezono. Čeprav je nastopilo obdobje, ko najde čas tudi za najbližje, s katerimi se med sezono bolj redko srečuje.

Spanje, prehranjevanje, treningi

Skupek dobrih treningov, raznovrstnega prehranjevanja in zadostnega časa, namenjenega regeneraciji, je po njenem prepričanju edini recept za uspeh. Razumljivo ob dejstvu, da imaš okoli sebe ljudi, ki jim lahko maksimalno zaupaš. "Ko govorimo o spanju, ne govorim o desetih urah in več, ampak da greš pravočasno v posteljo, nabereš osem kakovostnih ur. Če se dotaknem prehrane – jem vse, saj s treningi porabim vse kalorije. Če si zaželim torte, torto tudi pojem," dodaja športnica, na katero se lepijo neverjetni dosežki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
21. 12. 2022 21.36
+2
Najboljša atletinja na svetu.