Drugi športi

'Janja je pokazala svoje, a želel bi si še več finalnih nastopov'

München, 14. 08. 2022 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
4

Za športnimi plezalkami in plezalci sta prvi dve končni odločitvi. Po zaslugi "kraljice vertikale" Janje Garnbret se je Slovenija v Münchnu pozlatila. Janja je pokazala svoje, imamo naslov evropske prvakinje, je po sobotnih finalnih odločitvah dejal selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

"Prvi del je za nami. Prvi zaključek je bil odličen. Janja Garnbret je pokazala svoje, dobila to, po kar je prišla. Seveda sem hotel še več, Mii Krampl je malo zmanjkalo, da bi bila na stopničkah. Imel sem željo, da bi imeli še kako tekmovalko več v finalu," je slovenske nastope pospremil selektor Gorazd Hren. "Verjel sem, da imamo lahko dvojne stopničke. Do samega finala je zelo dobro kazalo, da se bo tako zgodilo, a je bila Mia na koncu četrta. Je tako, kot je. Naslov evropske prvakinje imamo in tega se veselimo," je dodal. "Pri balvanih sem zelo vesel, da je Jernej Kruder prišel v finale, zame je s tem kar izpolnil cilj, glede na to, kako se je odvijala njegova sezona. Definitivno bi si tudi tukaj želel še kakšnega fanta v finalu balvanov, žal se ni izšlo," pa je selektor ocenil nastope slovenskih plezalcev v balvanskem plezanju, ko je Kruder osvojil končno šesto mesto. Kar nekaj razprav v zaodrju je bilo o zahtevnosti smer, zlasti moške v finalu balvanskega plezanja so bile zelo zahtevne ter predstavljale zelo težko uganko.

Gorazd Hren
Gorazd Hren FOTO: Damjan Žibert

Po mnenju selektorja so bile ženske smeri za težavnost "kar v redu". "Polfinalna smer za punce je bila od začetka naprej zelo intenzivna, finalna smer pa je bila dobra, ni pa bila odlična, zato ker se je mogoče smer malo vlekla. Kljub temu, da je bila smer zelo dolga, so punce, razen Janje, popadale kar dosti na istem mestu. Iz tega stališča mogoče ne najbolj posrečeno. Ampak punce so se razdelile, Janja pa je lahko pokazala, da je najboljša, to je bilo dobro," meni selektor. "Pri balvanih si vedno želimo težke runde. Balvani niso bili slabi, vendar pa mogoče za odtenek kakšna smer malenkost pretežka, mogoče je to pokvarilo šov, lahko pa da je tudi držalo napetost do konca. Želeli bi si seveda kak vrh več, definitivno pa boljše težko kot prelahko," je ocenil selektor Hren.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
15. 08. 2022 12.05
+1
Ta punca je fenomen ,v glavi in telesu ,vse čestitke .
SlepiSlovenc
14. 08. 2022 14.04
+2
Janja ti si naša, mi pa tvoji 🤣
Krentip S Palacine
14. 08. 2022 12.03
+0
Slovensko plezalno sceno zadnja leta rešuje Janja. Zdaj se je priključil še Luka Potočar. Glede na potencial, ki se je kazal, je kar nekaj skrbi. Domen že dolgo ni sestavil tekme skladno s potenicalom (mogoče se izide ravno danes), Vezonik že nekaj let išče občutke iz vrhunske sezone, Kruder je ravno na tem prvenstvu pokazal nekaj več kot zadnje čase. Pri dekletih se Mia očitno zbere za posamezne tekme, na splošno pa se Lučka, Vita in Mia vse bolj imenujejo neizkoriščen potencial. Katja Debevec je v zrelih letih in upam, da je njen potencial še vedno višji kot ga trenutno kaže, saj ni več veliko tekmovalnih sezon pred njo. Imamo še Saro Čopar za katero lahko samo upamo, da bo šla po pravi poti. V zadnjem obdobju v Evropi očitno najboljše delajo Francozi, tudi Italija ima vse boljšo ekipo. Od ostalih pa ZDA in Japonska. Konkurenca je vse hujša, morda je na mestu tudi razmislek o kakšnih spremembah v slovenskem plezanju.
INAZ
14. 08. 2022 11.52
+6
Bravo Janja 👋👋👋