8°C

Japonska zveza suspendirala najboljšega plavalca

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
16
Japonska plavalna zveza je do konca leta suspendirala štirikratnega svetovnega prvaka v 50-metrskih bazenih Daijo Seta po zunajzakonski zvezi, danes poroča britanska radiotelevizija BBC. Seto je po priznanju afere odstopil s položaja kapetana japonske olimpijske plavalne reprezentance.

Seto (na fotografiji) ob južnoafriškemu asu Chadu Le Closu.
Seto (na fotografiji) ob južnoafriškemu asu Chadu Le Closu.FOTO: AP

Kot so sporočili, je 26-letni Daija Seto"kršil standarde športnega vedenja". Za zdaj ne kaže, da bi zunajzakonska afera, to je priznal septembra letos, vplivala na njegov nastop na prestavljenih poletnih olimpijskih igrah, ki bodo v Tokiu leta 2021.

"Moje najbolj iskreno opravičilo bo, da nadaljujem s plavanjem in si povrnem zaupanje družine, ki jo je globoko prizadelo moje neodgovorno vedenje," je dejal Seto. "Rad bi se znova z vso resnostjo in odločnostjo podal v plavalne bazene, da začnem znova, tako da me bodo družina in vsi spet prepoznali kot plavalca."

Revija Shukan Shincho je v svoji spletni izdaji minuli mesec objavila članek, v katerem piše, da je Seto septembra obiskal ljubezenski hotel z žensko, ki ni bila njegova žena. Seto in njegova žena Juka Mabuči, japonska skakalka v vodo, imata dve majhni hčerki.

Pasica koronavirus oktober