Drugi športi

Je čas za novi čudež v Zlatorogu?

Celje, 10. 02. 2019 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so, če gledamo madžarski MOL Pick Szeged, brez možnosti za uspeh. A slovenski prvaki so v letošnji sezoni spisali že nekaj neverjetnih zgodbic. Se bo pozitivni niz osvjanja točk nadaljeval?

Tekma tedna. Tako so odločili odgovorni pri Evropski rokometni zvezi, odgovorni za najelitnejše evropsko klubsko rokometno tekmovanje Ligo prvakov. Na eni strani slovenski prvaki Celje Pivovarna Laško, na drugi bogati MOL Pick Szeged, ki ima v svoji zasedbi reprezentante Španije, Rusije, Islandije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije (Matej Gaber, Dean Bombač, Mario Šoštarič, Nik Heningman). Madžarski prvak ima po nekaterih ocenah celo tolikšen proračun, kot ga potrebuje, da bi postal najboljši, po drugi strani Madžari znajo povedati, da naj bi šlo za številko okoli 6 milijonov evrov.

Mladega reprezentanta Kristjana Horžena čaka na črti izjemen boj za vsako žogo.
Mladega reprezentanta Kristjana Horžena čaka na črti izjemen boj za vsako žogo. FOTO: Damjan Žibert

Toliko denarja, kot so ga denimo imeli na razpolago v Zlatorogu, ko sta se cedila med in mleko, ko so se redno uvrščali v polfinale tekmovanja. A danes so v Sloveniji neki drugi časi, denarja za vrhunski šport je iz dneva v dan manj, klubi živijo od redkih velikodušnih pokroviteljev in tistega, kar ustvarijo sami. Pivovarji se zato najraje po pomoč, za anuliranje finančnega zaostanka za tekmeci, osredotočijo nase, na srčnost, igranje na robu mogočega in energijo, ki jim jo vlivajo navijači s Florijani na čelu. Njihova prednost v odnosu na večji del prvega dela sezone v LP, bi lahko bila povratnika po poškodbi Gal Marguč in veliki up slovenskega rokometa Domen Makuc. A če ne bodo imeli proti Szegedu vsaj štirih resnično razpoloženih igralcev, je o sanjskem razpletu, nemogoče razmišljati.

"So absolutni favoriti, močna ekipa, moč pokazali tudi na prvi tekmi, ko smo igrali pri njih. Je pa res, da če bomo mi pravi, če bomo dihali kot eno, se borili, imeli pomoč publike, potem je možno presenečenje. A pomembna bo izjemna koncentracija, napak si ne smemo privoščiti, do priložnosti ne bomo prihajali lahko, zato moramo tiste, ki bodo, izkoriščati. V nasprotnem primeru Szeged kaznuje vse," je bil v napovedi tekme jasen trener Tomaž Ocvirk, ki je našel recept za zmago proti Flensburgu, Zaporožju in PPD Zagrebu, našel način kako po visokem zaostanku vknjižiti točko proti Nantesu.

Tomaž Ocvirk se zaveda, da je ključ do zmage obramba in izdatna podpora navijačev.
Tomaž Ocvirk se zaveda, da je ključ do zmage obramba in izdatna podpora navijačev. FOTO: Damjan Žibert

Rokometna mrzlica trese Celje
Pomembnosti tekme se zavedajo tudi navijači. Ti so razgrabili velik del vstopnic namenjenih slovenskim podpornikom državnih prvakov. V dvorani, ki sprejme 5500 gledalcev, utegne danes biti prav toliko ljuditeljev rokometa, saj se je številka prodanih vstopnic že nekaj dni pred tekmo gibala krepko preko 4000, prihaja tudi veliko podpronikov madžarskih prvakov.  "V veliko pomoč so nam lahko navijači, v polnem Zlatorogu igrati je povsem drugače, zato upamo in si želimo čim več gledalcev, v vsakem primeru pa vemo, da bodo pripravili izjemno vzdušje, ki bo dodatna motivacija za nas na igrišču. S skupnimi močmi je vse mogoče," razmišlja Makuc, ki je v preteklosti s svojimi potezami že navdušil in v obup spravljal starejše in izkušenejše posameznike, z Nikolo Karabatićem na čelu. A zdaj bo potrebno najti pot do gola mimo drugih, mimo številnih madžarskih orjakov.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc55
10. 02. 2019 14.12
+1
zal ta ekipa celja tesko zmaga tekmo v cl