Drugi športi

Jeršin Tomassini zaradi poškodbe najmanj ob zimsko sezono

Ljubljana, 20. 01. 2021 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obetavni slovenski atlet Sandro Jeršin Tomassini zaradi natrgane vezi od pete navzgor, ki jo je staknil na treningu, ne bo mogel nastopati v zimski sezoni v skoku v višino. Šestnajstletni Ljubljančan upa, da bo lahko nastopal v drugi polovici poletne sezone, več pa bo znanega čez dva meseca.

"Zaenkrat lahko po pregledu na ultrazvoku rečem le, da poškodba ni prav majhna, vendar ponavadi ne pusti trajnih posledic. Zaenkrat moram le počivati. Več bo znanega čez približno dva meseca, ko bom šel spet na pregled z ultrazvokom. Zimsko sezono bom moral izpustiti ter tudi prvi del poletne. Potihoma upam, da bom nared za evropsko prvenstvo do 18 let konec avgusta," je povedal Jeršin Tomassini.

"V teh okoliščinah je na prvem mestu zdravje. Izpustil bo celotno poletno sezono, če bo tako terjalo zdravljenje poškodbe natrgane vezi od pete navzgor na zunanji strani. Počivati bo moral dva meseca, predvsem zato, da ne pride do ponovitve in s tem dolgoročnih posledic. Zimska sezona je zagotovo izgubljena. Konec januarja bo Sandro star šele 17 let in vse je še pred njim. Šele aprila bova počasi začela trenirati, če bo povsem zdrav," je pojasnil njegov trener Damjan Šparovec.

Sandro Jeršin Tomassini in Damjan Šparovec
Sandro Jeršin Tomassini in Damjan Šparovec FOTO: Ervin Čurlič

Sandro Jeršin Tomassini je s 16 leti lani pozimi v Novem mestu osvojil svoj prvi članski naslov slovenskega prvaka v skoku v višini v dvorani in to že v prvi sezoni, ko je lahko nastopal v najvišji starostni kategoriji. Članski naslov je nato osvojil tudi na prostem, 5. julija pa je na atletskem pokalu v Ljubljani preskočil 221 centimetrov, v Novem mestu pa je nato še za centimeter izboljšal dosežek (222 cm).

Konec maja predlani je na področnem tekmovanju za osnovne šole s komaj 15 leti preskočil 220 centimetrov  ter se izstrelil v sam svetovni vrh mladih na svetu, ki pa v tej starostni kategoriji v svetovnem merilu ne tekmujejo in tudi njihovih dosežkov ne zabeležijo na uradnih lestvicah. Slovenski rekord, 2,32 metra, je Rožle Prezelj dosegel 17. junija 2012 v Mariboru.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.