Drugi športi

Jeseničani četrtfinale proti Gardeni začeli z zmago

Jesenice, 28. 03. 2021 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili prvo četrtfinalno tekmo alpske lige proti Gardeni s 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). V končnici ekipe igrajo na tri zmage, naslednja tekma bo v torek v Val Gardeni.

Jeseničani so uspešno začeli letošnjo končnico.
Jeseničani so uspešno začeli letošnjo končnico. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so si z borbeno predstavo priborili prvo zmago v končnici. Tekmec se je tokrat pokazal za trdo in trdoživo ekipo, ki so jo železarji strli šele ob koncu, ko so morali gostje tvegati brez vratarja.

Po izenačenem uvodu z nekaj priložnostmi na obeh straneh so domači povedli v 14. minuti, ko je Mirko Djumić podal pred gol, Žiga Urukalo pa je z močnim strelom od daleč premagal vratarja gostov Jacoba Smitha.

V nadaljevanju je imel precej dela tudi domači vratar Žan Us (na koncu 30 obramb), gostje so zadeli tudi okvir gola, v napadu pa so Jeseničani najprej dosegli zadetek, ki so ga sodniki zaradi igre z nogo razveljavili, v 32. minuti pa je nato podajo Patrika Rajsarja pred gol spretno izkoristil Maks Perčič in plošček poslal v mrežo.

A prednosti domači niso znali zadržati, saj je Gardena že dve minuti pozneje znižala in napovedala trd boj do konca.

V zadnji tretjini so gostje močno pritisnili in lovili zadetek za izenačenje, Us se je nekajkrat izkazal, domači so se ubranili tudi z igralcem manj. Že več kot dve minuti pred koncem je šel Smith iz gola, a tudi ta zadnji pritisk so Jeseničani zdržali, potem pa je tik pred iztekom tekme Žan Jezovšek prišel do ploščka in ga sekundo pred koncem poslal v prazno mrežo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.