Drugi športi

Jesenice na prvem ligaškem derbiju premagale Olimpijo

Jesenice, 12. 10. 2021 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tradicionalna slovenska hokejska tekmeca sta danes odigrala prvi ligaški derbi v sezoni. V obračunu rednega dela državnega prvenstva so bili na Jesenicah boljši domači igralci, saj so Sij Acroni Jesenice premagale SŽ Olimpijo s 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

Potem ko sta se v zadnjih sezonah ekipi merili na več tekmah že v rednem delu alpske lige, bo letos število derbijev manjše. V novi sezoni namreč moštvi nastopata v različnih regionalnih tekmovanjih, Jeseničani so ostali v alpski ligi, medtem ko so se Ljubljančani preselili v višji razred, ligo ICEHL.

Današnji obračun sta sicer slovenski moštvi pričakali na prvih mestih svojih tekmovanj – železarji so po devetih zaporednih zmagah na vrhu alpske lige, Ljubljančani pa so kot najprijetnejše presenečenje lige ICEHL po zmagi nad Salzburgom konec tedna prav tako skočili povsem na vrh.

Olimpija tokrat v najmočnejši postavi

V državnem prvenstvu sicer ljubljansko moštvo običajno nastopa z drugo zasedbo oziroma z mladimi igralci, tokrat pa so na derbi na Jesenice prišli v najmočnejši postavi.

Pred današnjo tekmo je bila ljubljanska ekipa na lestvici tretja, s šestimi odigranimi tekmami, Jeseničani pa peti, z le dvema odigranima tekmama.

Danes so imeli v Podmežakli sicer terensko premoč gostje (na koncu razmerje strelov 36-21), a je niso znali izkoristiti. Domačim je stekla tudi igra ob igralcu več, na ta način sta zadela Erik Svetina (12.) in Jaša Jenko (21.). Ko je nato Aljoša Crnovič v 38. minuti povišal na 3:0, so bili železarji že blizu uspeha.

V zadnji tretjini so gostje zamenjali vratarja, namesto Paava Hölsäja je med vratnici stopil Luka Kolin, v napadu pa so zaman lovili vsaj častni zadetek. Jeseničani so bili zbrani do konca in se tudi po zaslugi vratarja Oscarja Fröberga veselili zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga medsebojna tekma v okviru rednega dela prvenstva med večnima tekmecema bo na sporedu 23. novembra v dvorani Tivoli.

V letošnji sezoni v DP nastopa osem ekip, poleg današnjih tekmecev še Slavija junior, Triglav, MK Bled, Hidria Jesenice, Celje in Maribor. Po rednem delu bo sledila končnica s četrtfinalom, polfinalom in finalom, tekmovanje se bo predvidoma končalo aprila.

V sezoni 2021/22 pa sta tradicionalna tekmeca eno uradno tekmo že odigrala: v finalu pokala na Bledu so bili v začetku septembra s 3:1 boljši zeleno-beli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GO INTER
13. 10. 2021 18.03
+1
bravo jesenice
fedr?k
13. 10. 2021 16.33
Bravo Jeseničani. Le tako naprej.