Drugi športi

Jeza teniških igralcev na organizatorje Roland Garrosa

Pariz, 18. 03. 2020 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V maju bi moral biti na peščenih igriščih Roland Garrosa na sporedu drugi turnir za grand slam v sezoni, OP Francije. Organizatorji so ga prestavili na september, teniški igralci in igralke pa so jezni predvsem zato, ker so novico izvedeli iz družbenih omrežij, brez dogovora ali kakršnekoli komunikacije z neposrednimi "proizvajalci".

Organizatorji teniškega turnirja na igriščih Rolanda Garrosa in Francoska teniška zveza so kar na družbenih omrežjih sporočili, da bodo zaradi trenutnih razmer pariški turnir za grand slam namesto v maju izpeljali v septembru in oktobru. Logična poteza, glede na širitev koronavirusa, a najboljši teniški igralci in igralke jim zamerijo, da so to storili na svojo roko, brez pogovorov in primerne komunikacije, poleg tega bo težava pri usklajevanju urnikov, saj bo v tem času na sporedu kar nekaj dogodkov.

Kanadčan Vasek Pospisil, tudi član predstavnikov igralcev pri združenju ATP, je odločitev označil kot "egoistično in arogantno" in dodal, da se je pokazalo, da igralci nimajo besede pri vodenju tega športa. "To je tako težko obdobje, vsi so vpleteni v tej katastrofi. Komunikacija in sodelovanje pri iskanju rešitev bi morala biti prioriteta," je zapisal 93. igralec na lestvici ATP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Američan Noah Rubin se strinja: "To ni le kritika na račun ATP, temveč kaže na težave v našem športu. Štirje največji turnirji so v zasebni lasti in lahko počnejo, kar hočejo. Glede na trenutne čase bi mislil, da bodo vsi stavili na sodelovanje in komunikacijo."

Naomi Osaka, nekdanja številka 1 na WTA lestvici je ob sporočilu o prestavitvi zapisala samo "Oprostite?", svoje začudenje so izrazili tudi Diego Schwartzman, Sorana Cirstea, Jamie Murray in številni drugi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener nekdanje zmagovalke Roland Garrosa Simone Halep, Darren Cahill, prav tako meni, da manjka sodelovanja: "Nihče si ne želi, da bi odpovedali pariški turnir. A treba je delati skupaj in narediti razpored, ki bo ustrezal vsem. To je edino smiselno, da se stvari uredijo. Igralci, turnirji, grand slami, igralci in igralke, vsi bi morali sodelovati pri dogovarjanju. Sedaj je malo pozno za popravljanje napak."

Teniški turnir v Parizu je prestavljen na september.
Teniški turnir v Parizu je prestavljen na september. FOTO: AP

 

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
19. 03. 2020 12.43
+1
Kako vsi mladci jokajo, stara šola pa nič to so pravi tenesači ne pa te jokice
Mungos2
19. 03. 2020 08.51
+6
Prepotentneži !!!
Trend01
18. 03. 2020 13.26
+6
Vasek Pospisil, 29, ki je v karieri zaslužil $5,833,524 - se pritožuje. In to brez zmage na turnirjih. Kaj za vraga se imajo za pritoževati? Naomi Osaka, 21, na leto zasluži $24.3. Pri teh letih je direktno s tenisom (nagradami) zaslužila $14,617,235. In se pritožuje. Res, neverjetni so.
ojnkojnk
18. 03. 2020 12.43
+7
Kaj so pa mislili, da so izjema, al kako...
krnekilojz
18. 03. 2020 12.21
+13
in kaj pravijo najboljši v tem športu? Nič, ker se prilagodijo razmeram in bodo, če bodo, odigrali, ko bo turnir na spisku. Za neke pol tenisače se noben ne sekira kaj rečejo! Zakaj sploh ropočejo?
Hej Slovani
18. 03. 2020 12.18
+8
O bogi revčki. Iz družabnih omrežij so izvedeli proizvajalci? A so užaljeni, ker jih direktor ni poklical osebno???? Mr___š