Drugi športi

Jorgić izpadel v četrtfinalu evropskih iger

Katovice/Krakov, 26. 06. 2023 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić ni nadaljeval serije osvajanja odličij na največjih evropskih tekmovanjih. Na evropskih igrah v Krakovu je izpadel v četrtfinalu, potem ko ga je v tretjem medsebojnem dvoboju prvič premagal izkušeni Portugalec Marcos Freitas. Izid dvoboja je bil 2:4 (-9, -7, -9, 8, 11, -4).

"Nisem bil pravi, nisem našel ritma. Imel sem težave z njegovim servisom, s svojim nisem napravil nobene prednosti. Nikakor mi niso uspevali kratki servisi, žogice sem pošiljal predolgo, s tem pa omogočil, da je bil on tisti, ki je prevzemal pobudo. Sam pa sem ostal pasiven. Ne bom si ničesar očital, očitno je, da mi zaradi številnih tekmovanj manjka treninga. Upam, da bom po turnirju v Ljubljani imel nekaj časa za počitek, nato pa bom s treningi poskušal popravljati napake, ki so se mi v preteklosti že dogajale, in spet začel pot navzgor," je dejal Darko Jorgić, ki ni pozabil pohvaliti tekmeca.

"Marcos se je očitno dobro pripravil na dvoboj. Analiziral je najina prejšnja obračuna in odigral mnogo bolje. Je pa njegova zmaga samo dokaz, kako je širok namiznoteniški vrh in kako močna konkurenca je tu. Od štirih najvišje postavljenih igralcev je v konkurenci ostal le eden, Šved Trul Möregardh in Nemec Dimitrij Ovčarov sta izpadla že pred mano."

Darko Jorgić
Darko Jorgić FOTO: AP

Hrastničan je obračun proti Portugalcu zelo slabo začel in je že zaostajal 0:3. S tem upanja ni izgubil, dobil je naslednja dva niza, a nato začel ponavljati napake iz prvih nizov, posledica je bil gladko izgubljen četrti niz. "Težko se je vrniti, ko zaostajaš z 0:3. Poskušal sem, ni mi uspelo," je Jorgić kot glavni razlog za poraz navedel slab začetek.

Za Jorgića neuspeh v četrtfinalu ne pomeni katastrofe. Zaradi uspehov na prejšnjih evropskih turnirjih tu ni mogel osvojiti veliko točk za kakovostno lestvico. Glede tega bo zanj bolj pomemben ekipni del iger, kjer bi si Slovenci že z eno zmago, prvo tekmo bodo odigrali proti Slovaški, priborili veliko točk, s tem pa bi se približali nastopu na olimpijskih igrah v Parizu.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.