Drugi športi

Jorgić med 16 najboljših v svetovnem pokalu, zdaj proti Ma Longu

Veihaj, 13. 11. 2020 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
E.Č., J.K., STA
Komentarji
0

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem pokalu v kitajskem Veihaju uvrstil med 16 najboljših. Potem ko je v prvem dvoboju predtekmovalne skupine z 0:4 izgubil proti klubskemu kolegu iz nemškega prvaka Saarbrückna Patricku Franziski, je v odločilnem obračunu za napredovanje s 4:2 ugnal Nigerijca Quadrija Aruno.

Jorgića (na fotografiji) zdaj gotovo čaka spopad z enim od najboljših igralcev na turnirju.
Jorgića (na fotografiji) zdaj gotovo čaka spopad z enim od najboljših igralcev na turnirju. FOTO: NTZS
Na tokratnem turnirju sodeluje 21 igralcev iz 15 držav. Jorgić si je z uvrstitvijo v finale evropskega turnirja TOP 16 v začetku leta prvič zagotovil udeležbo na turnirju najboljših igralcev z vseh celin.

Oba, s katerima se je Darko Jorgić meril v skupini, sta na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) pred Hrastničanom, Nemec Patrick Franziska je 16., Nigerijec Quadri Aruna 20., Slovenec pa 34., kar pomeni, da je že dosegel cilj, ki si ga je zadal pred tekmovanjem večine najboljših igralcev na svetu. V osmini finala se bo pomeril z azijskim igralcem, to bo eden od prvih štirih nosilcev. Kasneje je postalo jasno, da se bo v sobotnih zgodnjih jutranjih urah (po slovenskem času) udaril z domačinom Ma Longom, aktualnim olimpijskim in svetovnim prvakom, ki na jakostni lestvici trenutno drži tretje mesto.

Proti Franziski 22-letni Zasavec ni imel možnosti, boljšo igro pa je pokazal proti Nigerijcu. Dvoboj je odlično začel, v prvem nizu povedel s 5:0 in 7:1 ter ga zanesljivo dobil. V drugem je s šestimi zaporednimi točkami izničil prednost tekmeca s 4:0, a mu nato ob koncu dopustil novo serijo, s tem pa tudi izenačenje.

'V dvoboju z Ma Longom lahko samo uživam'
Po tretjem nizu je kazalo, da se tehtnica obrača na stran Nigerijca, ki je izkoristil tretjo zaključno žogo. A ko je Slovenec dobil četrti izenačeni niz, je povsem zagospodaril za mizo in prišel do zmage, ki le dokazuje, da je že povsem blizu svetovnega vrha. Z uvrstitvijo med najboljših 16 je Hrastničan dosegel izjemen rezultat, nenazadnje je na svetovni lestvici trenutno na 34. mestu.

"Proti Franziski mi ni in ni steklo po načrtu. Nisem odigral, kot bi lahko in kot smo se dogovorili. Drugo tekmo sem se nekako zbral in jo taktično odigral veliko bolj pametno in kakovostno, tako da sem resnično vesel, da sem po dveh letošnjih porazih končno premagal Aruno. Za naprej lahko rečem le to, da bom igral sproščeno, kajti v dvoboju z enim najboljših igralcev na svetu, Ma Longom, lahko samo uživam ter skušam prikazati svoj najboljši namizni tenis," je po novem uspehu dejal Jorgić.

Izida:

Darko Jorgić (Slo) – Patrick Franziska (Nem) 0:4 (-6, -5, -6, -6);
Darko Jorgić (Slo) – Quadri Aruna (Nig) 4:2 (4, -8, -10, 10, 8, 4).

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.