Drugi športi

Jorgić tudi v Dohi zbira skalpe

Doha, 10. 03. 2021 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić še naprej niza uspehe na mednarodni sceni. Na drugem turnirju WTT v Dohi se je že uvrstil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala s 3:2 po preobratu premagal sedmega igralca sveta, najboljšega, ki ne prihaja iz Azije, in drugega nosilca turnirja, Brazilca Huga Calderana.

Slovenec je prva dva niza izgubil na 8 in 6, nato pa z dobrimi živci prišel do preobrata, naslednje tri nize je dobil na 10, 7 in 11.

V odločilnem petem nizu je Darko Jorgić že vodil z 10:7, a si je Brazilec z delnim izidom 4:0 priboril zaključno žogo, toda slovenski as je ohranil mirno kri in prišel do lepega skalpa.

Darko Jorgić odlično nastopa na močnem turnirju WTT v Dohi.
Darko Jorgić odlično nastopa na močnem turnirju WTT v Dohi. FOTO: NTZS

"Pri vodstvu z 10:7 v petem nizu sem morda preveč tvegano odigral z dolgim servisom, ampak če ne bi že med samim dvobojem toliko tvegal, morda na koncu ne bi zmagal. Šele pri zaostanku 0:2 v nizih in 9:10 v tretjem sem začel čutiti Calderanove žogice in začel bolj taktično igrati. H končnemu uspehu je največ pripomoglo to, da sem začutil svoj 'forehand' servis in da mi Calderano nanj ni mogel odigrati močne žogice. V petem nizu sploh nisem razmišljal o rezultatu, želel sem igrati svojo najboljšo igro, ves čas pa sem verjel, da ga lahko premagam, kar se je tudi uresničilo," je po veliki zmagi dejal Jorgić.

V četrtfinalu se bo v četrtek meril s Kristianom Karlssonom, Šved je bil od Hrastničana boljši prejšnji teden na prvem turnirju v Dohi.

Že zdaj pa je jasno, da bo Jorgić na kakovostni lestvici ITTF še napredoval, trenutno je na 31. mestu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deckoSprecko
11. 03. 2021 12.34
To je tooo Jorgaa
zalitasve?ka
11. 03. 2021 09.57
Če si uspešen ni važno da si na ić, ane pol si slovenec dvoličneži
BMWmojster
10. 03. 2021 19.14