Drugi športi

Jorgić v polfinalu Dohe

Peking, 11. 03. 2021 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić nadaljuje uspešne nastope na drugem turnirju WTT v Dohi. V četrtfinalu je premagal Šveda Kristiana Karlssona s 3:2. Že zdaj pa je jasno, da bo Jorgić na kakovostni lestvici ITTF še napredoval, trenutno je na 31. mestu.

Darko Jorgić
Darko Jorgić FOTO: NTZS

Darko Jorgić se je tako švedskemu tekmecu oddolžil za poraz na podobnem turnirju v Dohi prejšnji teden. Danes je moral loviti tekmeca, izgubil je prvi in tretji niz na 7 in 5, dobil pa drugega na 4. V četrtem je zmagal z 11:8, potem pa v petem Šveda Kristiana Karlssona ugnal s 17:15. Jorgić je na poti do četrtfinala v osmini finala s 3:2 premagal sedmega igralca sveta, najboljšega, ki ne prihaja iz Azije, in drugega nosilca turnirja, Brazilca Huga Calderana.

Njegov naslednji tekmec pa bo v petkovem polfinalu Nemec Ruwen Filus. Že zdaj pa je jasno, da bo Jorgić na kakovostni lestvici ITTF še napredoval, trenutno je na 31. mestu. "Igra ni bila najboljša, saj je bilo preveč vzponov in padcev, toda na koncu je najbolj pomemben rezultat. Če sem že moral proti Karlssonu izgubiti, je bolje, da se je to zgodilo na prvem turnirju. Na koncu je odločala bolj mirna glava, čeprav sem imel tudi malo sreče, da je Karlsson zgrešil dva svoja servisa ob zaključnih žogicah. Očitno sem zdaj res bolj miren v ključnih trenutkih in to je tisto, kar me veseli," je dejal Jorgić, ki je v letošnji sezoni v nemški Bundesligi že premagal svojega nasprotnika v polfinalu.

"Res je, da sem v ligi premagal Filusa, ampak to je bila popolnoma drugačna tekma, kot me čaka v polfinalu. Vsekakor imam kar nekaj možnosti, da se uvrstim v finale, a le, če bom ohranil mirno glavo in prikazal podobno ali še boljšo igro kot na prejšnjih tekmah," je pred polfinalom razmišljal Jorgić.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giovanni7
11. 03. 2021 18.47
Bravo,Darko👍!