Drugi športi

Jorgić pred turnirjem Top16: OI so mi pobrale veliko moči

Solun, 17. 09. 2021 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Pred najboljšim slovenskim namiznoteniškim igralcem na svetovni lestvici, 25. igralcem sveta, Darkom Jorgićem, je nov velik izziv. V soboto in nedeljo bo v Solunu potekal letošnji Top 16, na katerem bo branil lansko drugo mesto iz Montreauxa, kjer ga je v finalu premagal Nemec Timo Boll, ki pa ga v Grčiji ne bo.

Darko Jorgić
Darko Jorgić FOTO: AP

Mladi, 23-letni Darko Jorgić, ki je rojstni dan praznoval na olimpijskih igrah v Tokiu, nemškega državnega prvenstva s Saarbrücknom ni začel tako, kot si je želel. V soboto je doma izgubil proti Borussii Düsseldorf, ki je aktualni nemški in evropski prvak, po gladki zmagi nad Kristianom Karlssonom pa je Hrastničan v četrtem dvoboju, s katerim bi Saarbrücken lahko slavil s 3:1, v petem nizu izgubil proti Antonu Källbergu. "Za zdaj sem v ligi v osmih tekmah štirikrat zmagal, kar je manj, kot sem načrtoval. Moja igra ni najboljša, tudi moje počutje ni najboljše in očitno so mi olimpijske igre pobrale nekaj energije, tako da bom potreboval še nekaj več časa, da se vrnem v vrhunsko formo. Ampak ne glede na to v Grčijo odhajam z željo, da bi najmanj ponovil lanski uspeh. Zavedam se, da sem ob dobri igri sposoben premagati vsakogar in da nobenemu, ki bo igral z mano, ne bo lahko. Čeprav na Top 16 letos ne bo Tima Bolla in Dimitrija Ovčarova, ne bo pot do visoke uvrstitve nič lažja, kajti tu bo preostalih 16 najboljših igralcev z evropske lestvice, kar pomeni, da bo šlo za turnir na resnično visoki ravni," je pred začetkom turnirja v Solunu dejal Jorgić.

Takoj po Grčiji ga čaka pot v Doho, kjer bo z Denijem Kožulom nastopil na WTT Star Contenderju, na njem bosta igrali tudi Ana Tofant in Katarina Stražar, že konec meseca pa bo slovenska izbrana vrsta igrala na ekipnem evropskem prvenstvu v Romuniji.

V Solunu bodo igrali: Mathias Falck (Švedska), Liam Pitchford (Anglija), Patrick Franziska (Nemčija), Simon Gauzy (Francija), Marcos Freitas (Portugalska), Darko Jorgić (Slovenija), Robert Gardos (Avstrija), Kristian Karlsson (Švedska), Jonathan Groth (Danska), Tomislav Pucar (Hrvaška), Yang Wang (Slovaška), Ruwen Filus (Nemčija), Emanuel Lebesson (Francija), Daniel Habesohn (Avstrija), Andrej Gačina (Hrvaška) in Panagiotis Gionis (Grčija).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.