Drugi športi

Judoist in plavalka poskrbela za prvi dve medalji za Slovenijo

Banska Bystrica, 28. 07. 2022 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Judoist Tobias Fürst Črtanec in plavalka Nija Gerdej sta tretji tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine poskrbela za prvi dve medalji za Slovenijo. Oba sta se razveselila srebrnih odličij.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC. Letošnji festival gosti slovaška Banska Bystrica, na njem pa barve Slovenije zastopa kar 97 mladih športnikov v vseh desetih športnih panogah, ki so na tekmovalnem sporedu.

Leta 2023 bo Olimpijski festival evropske mladine gostil Maribor, kjer naj bi potekalo rekordno število športov (12).

Za prvo slovensko odličje je poskrbel judoist Tobias Fürst Črtanec, ki je v kategoriji do 66 kilogramov premagal tekmece iz Izraela, Latvije, Francije in Gruzije, klonil pa je šele v finalu proti predstavniku Turčije. Judoist ljubljanskega Bežigrada je na poti do finala vse štiri predstavnike premagal z ipponom, še največ preglavic mu je prvo borbo povzročil Izraelec, ki ga je Fürst Črtanec ugnal po 45 sekundah podaljška oziroma t.i. zlate točke.

Slovenski judoisti se na olimpijskem festivalu merijo s številčno ekipo, ki šteje 10 članov: Rea Pušnik, Maša Slavinec, Kaja Schuster, Nika Koren, Vanessa Asja Herič, Tobias Fürst Črtanec, Jure Stular, Gaber Sikošek, Nik Purnat in Žan Kostanjšek. Slovenska ekipa se bo pomerila tudi v tekmovanju mešanih ekip, kjer jih v prvem krogu čaka ekipa Slovaške.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Judoistov uspeh je nekaj ur zatem ponovila plavalka Plavalnega kluba Fužinar Ravne Nija Gerdej, ki si je v disciplini 200 metrov prsno priplavala prav tako srebrno kolajno. Tudi slovenska plavalska ekipa na Slovaškem šteje deset članov. Barve Slovenije poleg Gerdejeve zastopajo še: Bor Vran Benkovič, Matic Bizjak Jambrović, Nik Peterlin, Zara Podržavnik, Ula Rožič, Olja Radivojevič, Marta Arko, Leonardo Korent in Najya Hana Jukić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Doktor Muc
29. 07. 2022 16.34
tobi mašina 💪
slovenka62
28. 07. 2022 11.44
slomati
28. 07. 2022 11.15
+2
Na mladih svet stoji
okioki
28. 07. 2022 10.05
-5
Koga pa to sploh briga.!!!
StAnalitik
28. 07. 2022 08.46
+1
Bravo. Le tako naprej
petka5
28. 07. 2022 08.16
+0
Bravooo💪👏👏👏👏