Drugi športi

Jure Dolenec: Z dobro obrambo smo hitro povišali razliko

Amsterdam, 07. 01. 2021 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaši so za 11 golov premagali nizozemskega tekmeca in bodo mirno pričakali naslednjo tekmo v kvalifikacijah za nastop na EP, ko bodo v Celju gostili Nizozemce. Slovenska reprezentanca se je zbrala skorajda po letu dni, a bo nadaljevanje precej pestro, saj jo kmalu čaka tudi nastop na svetovnem prvenstvu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prvi kvalifikacijski obračun
    02:03
    Iz 24UR: Prvi kvalifikacijski obračun
  • Jure Dolenec po kvalifikacijski tekmi Nizozemska - Slovenija
    00:52
    Jure Dolenec po kvalifikacijski tekmi Nizozemska - Slovenija

 

Slovenski rokometaši so zanesljivo opravili svojo "domačo" nalogo na Nizozemskem. Na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem leta 2022 so visoko premagali Nizozemce (34:23) in mirno pričakujejo povratno tekmo, ki bo na sporedu v v celjskem Zlatorogu. V kvalifikacijski skupini 5 sta poleg Nizozemske in Slovenije še reprezentanci Poljske in Turčije. Tekma v Celju bo tudi zadnja pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu med 13. in 31. januarjem v Egiptu.

Zadovoljen je bil tudi selektor Ljubomir Vranješ: "Tekma se je razpletla po pričakovanjih. Začetek je bil zahteven, saj ima nizozemska reprezentanca kvaliteto. V igri smo imeli dobre in slabe trenutke, ob polčasu smo se pogovorili, popravili nekaj podrobnosti in bili v obrambi bolj agresivni. Potem je stekel tudi napad in dosegli smo lepo zmago. Skupaj tekme nismo odigrali že od januarja, kar je zelo dolgo obdobje."  

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita, oba sta dosegla po sedem golov, Blaž Janc in Jure Dolenec. Ta je po tekmi dejal: "Zavedali smo se, da tekma ne bo lahka. Z Nizozemci smo imeli izkušnje že iz preteklosti, tudi iz kvalifikacij za evropsko prvenstvo, vsa gostovanja so zahtevna. To se je pokazalo tudi tokrat v prvem polčasu, smo pa zato v nadaljevanju zaigrali bolje v obrambi in s tem pridobili tudi odličnega vratarja. Na ta način smo hitro povišali razliko in tekmo mirno pripeljali do konca."

 Dean Bombač pa pravi: "Slabo leto že nismo odigrali skupne tekme. Začetek je bil zame, glede na okoliščine, povsem normalen. Težko je bilo, obračuna ne moreš dobiti za deset zadetkov že v prvih 30 minutah. V nadaljevanju smo se sestavili, vratar Ferlin je nizal obrambe in zasluženo smo visoko zmagali."

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.