Drugi športi

Juvanova izpadla v Palermu, Zidanškova v finalu dvojic

Palermo, 07. 08. 2020 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v osmini finala turnirja WTA v Palermu v konkurenci posameznik izgubila proti Italijanki Camili Giorgi z 2:1 v nizih. V konkurenci ženskih dvojic pa je bila uspešna Tamara Zidanšek, ki se je uvrstila v finale.

Juvanova (na fotografiji) je morala priznati premoč domačinki Giorgijevi.
Juvanova (na fotografiji) je morala priznati premoč domačinki Giorgijevi. FOTO: Damjan Žibert

Kaja Juvan, 121. igralka sveta, je prvi niz dobila, potem ko je tekmici, ki je 89. na lestvici WTA, kar trikrat odvzela servis, sama pa je izgubila le eno servisno igro. Camila Giorgi je v drugem nizu Slovenki vrnila s podobno mero, v zadnjem pa je Slovenka takoj izgubila dve igri, prednosti pa Italijanka ni več izpustila iz rok. Juvanova je v šestih dneh (igrala je že v kvalifikacijah) odigrala kar pet dvobojev in skupno 14 nizov, zato je verjetno imela tudi težave z bolečinami v hrbtu (mišica). Tako ji je ob koncu drugega niza pomagala fizioterapevtka in slovenska igralka je potem nadaljevala z dvobojem.

Tamara Zidanšek v finalu med dvojicami
Konjičanka Tamara Zidanšek se je v Palermu prebila do finala v dvojicah. V polfinalu je v paru z Nizozemko Arantxo Rus po hudi borbi in skoraj dveh urah igre premagala belgijsko navezo Greet Minnen/Alison van Uytvanck z 1:6, 7:6 (4) in 13:11. Zidanškova in Rusova se bosta v nedeljskem finalu pomerili z zmagovalkama dvoboja med domačinkama Elisabetto Cocciaretto in Martino Trevisan ter Nizozemkama Bibiane Schoofs in Rosalie van der Hoek.

Zidanškova je ena od treh Slovenk, ki so nastopile na Siciliji. Devetnajstletna Juvanova je dobila tri dvoboje v kvalifikacijah, nato pa je v prvem krogu premagala še drugo nosilko in osemnajsto igralko sveta Čehinjo Marketo Vondroušovo. Navkljub porazu v osmini finala proti domačinki Giorgijevi je Juvana domov odšla s 47 točkami WTA, ki jo bodo na novi lestvici močno približale njeni najboljši uvrstitvi v karieri (106. mestu). Polona Hercog (45.) in Zidanškova (71.), ki sta bili neposredno uvrščeni v glavni del 163.103 evrov vrednega turnirja, sta izpadli v prvem krogu.

Izidi, Palermo, WTA, osmina finala:

Camila Giorgi (Ita) ‒ Kaja Juvan (Slo) 3:6, 6:2, 6:4;
Anett Kontaveit (Est/4) ‒ Laura Siegemund (Nem) 3:6, 6:2, 6:2;
Petra Martić (Hrv/1) ‒ Ljudmila Samsonova (Rus) 5:7, 6:4, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.