Drugi športi

Juvanova nekoliko predčasno končala sezono

Ljubljana, 03. 11. 2021 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je nekoliko predčasno sklenila sezono na najvišji ravni. 20-letna Ljubljančanka je v tej sezoni dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA v karieri, ko je pred mesecem dni zasedla 90. mesto. Trenutno je 101. igralka sveta, na lestvici rezultatov te sezone pa 70.

Kaja Juvan se je na dveh grand slamih v tej sezoni prebila v tretji krog.  To sta tudi njena najboljša rezultata kariere.
Kaja Juvan se je na dveh grand slamih v tej sezoni prebila v tretji krog. To sta tudi njena najboljša rezultata kariere. FOTO: AP

Trenutno druga najboljša slovenska igralka – pred njo je na lestvici WTA Tamara Zidanšek na 33. mestu – je v tej sezoni zaslužila natanko 562.605 ameriških dolarjev (486.040 evrov), dobila pa je 20 dvobojev ob prav toliko porazih. En turnir serije WTA je osvojila med dvojicami, ko je skupaj z Natelo Dzalamidze iz Rusije avgusta slavila v Cluju v Romuniji (pesek).

Na domačem turnirju v Portorožu se je uvrstila v polfinale, kar je bil njen najboljši posamični izid na turnirjih serije WTA 250. Na turnirjih velike četverice pa je dvakrat igrala v tretjem krogu, in sicer na OP Avstralije, ko se je na glavni turnir prebila s kvalifikacijami, in v Wimbledonu, kjer je v prvem krogu izločila kasnejšo olimpijsko prvakinjo, Švicarko slovaškega rodu Belindo Benčič.

"Odločila sem se, da na tej točki končam sezono. Zdaj si bom privoščila nekaj počitka, potem pa začela priprave na naslednjo sezono," je na družbenih omrežjih sporočila Juvanova.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnjih treh turnirjih je dosegla dve zmagi, od tega eno v kvalifikacijah, predvsem na zadnjem turnirju v Cluju (dvorana) pa je iz rok izpustila že dobljen dvoboj proti Romunki Jaqueline Cristian.

"Izgubiti nekaj zadnjih dvobojev na tak način je lahko srce parajoče, saj v ta šport vlagam vse, kar je v moji moči. So mi pa porazi dali vedeti, da imam še veliko rezerv. Resnično verjamem, da je najpomembnejše, da se iz vsega lahko nekaj naučimo," je še zapisala.

Juvanova je imela v tej sezoni tudi nekaj težav s covidom-19, za katerim je zbolela marca letos v Mehiki, potem pa je potrebovala precej časa, da se je vrnila na turnejo.

V tej sezoni so do konca ostali le še zaključni turnir najboljše osmerice v Guadalajari (od 8. novembra), turnir v Linzu (od 8. novembra) in zaključek pokala Billie Jean King, ki ta teden poteka na Češkem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.