Drugi športi

Juvanova preskočila prvo oviro v Rimu, Serena odpovedala nastop

Rim, 12. 09. 2020 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan (113. mesto na lestvici WTA) je preskočila prvo oviro na poti do glavnega dela turnirja v Rimu. Devetnajstletna Ljubljančanka je v prvem krogu kvalifikacij v italijanski prestolnici premagala 65. igralko sveta, Američanko Lauren Davis, s 6:4, 6:1.

Juvanova (na fotografiji) se je prebila na prag uvrstitve na glavni del turnirja v Rimu.
Juvanova (na fotografiji) se je prebila na prag uvrstitve na glavni del turnirja v Rimu. FOTO: Damjan Žibert
Prihod v Rim sta odpovedala finalista OP ZDA, Avstrijec Dominic Thiem in Nemec Alexander Zverev. Majhna je tudi možnost, da bo v italijanski prestolnici nastopila Japonka Naomi Osaka, ki se bo v sobotnem finalu drugega letošnjega turnirja za veliki slam pomerila z Belorusinjo Viktorijo Azarenko.

Dvoboj je trajal uro in 27 minut, v prvem nizu pa sta tekmici postregli kar z devetimi odvzemi servisa. Enega več je zbrala Kaja Juvan in osvojila prvi niz. V drugem je tekmici, tretji nosilki kvalifikacij, dovolila le eno igro in slavila lepo zmago. Zadnja ovira pred nastopom v glavnem delu žreba bo zmagovalka obračuna med 78. igralko sveta, Japonko Nao Hibino, ter 17-letno Italijanko Melanio Delai (838. na svetu), ki v kvalifikacijah igra s povabilom organizatorja.

V moškem delu kvalifikacij za nastop na turnirju serije masters v Rimu bo nastopil Aljaž Bedene (53. na lestvici ATP), ki ga bo v nedeljo v drugem krogu izzval Slovak Jozef Kovalik, 123. igralec sveta. V glavnem delu ženskega turnirja bo nastopila Polona Hercog.

Poškodovana Serena Williams odpovedala nastop v Rimu
Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je odpovedala nastop na turnirju v Rimu, poroča ameriška tiskovna agencija. Osemintridesetletnica je kot razlog za odpoved po besedah organizatorjev navedla poškodbo Ahilove tetive, ki jo mučila že na odprtem prvenstvu ZDA, kjer je neuspešno naskakovala 24. naslov na turnirjih velike četverice. Štirikratna zmagovalka turnirja v Rimu je največje ime tako moškega kot ženskega turnirja, ki je do tega trenutka odpovedalo udeležbo. V Rimu prav tako ne bo prve igralke sveta, Avstralke Ashleigh Barty, ki v letošnji sezoni ne bo igrala na evropskih tleh.

V glavnem delu moškega turnirja serije masters bosta nastopila tako Španec Rafael Nadal kot Srb Novak Đoković, ki je bil na OP ZDA diskvalificiran zaradi udarca žogice v linijsko sodnico. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Carpediem32
22. 04. 2021 19.41
Prejel na TV: Kaja Juvan meteorski vzpon, 95. mesto.