Drugi športi

Juvanova v prvem krogu Portoroža izločila prvo nosilko

Portorož, 14. 09. 2021 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
2

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je pripravila prvo veliko presenečenje na turnirju WTA 250 Zavarovalnica Sava v Portorožu. V uvodnem nastopu je prvo nosilko, Hrvatico Petro Martić, premagala s 6:3 in 6:4. 20-letna Ljubljančanka, ki je zmagala po uri in 26 minutah, se bo v drugem krogu pomerila s kvalifikantko Aleksandro Krunić iz Srbije, ki je bila boljša od mlade Novomeščanke Žive Falkner (6:3, 6:1). V poznopopoldanskem obračunu je Tamara Zidanšek premagala Cristiano Ferrando, in sicer z rezultatom 6:1 in 6:1.

Kaja Juvan
Kaja Juvan FOTO: AP

Kaja Juvan, 103. igralka na svetovni računalniški lestvici, je prikazala disciplinirano predstavo, predvsem pa je izkoristila številne neizsiljene napake trenutno 42. igralke na svetu, letos januarja celo 14. na lestvici WTA. "Užitek je igrati pred domačo publiko. Po vseh teh letih, ko sem Portorož obiskovala kot gledalka, sem ga zdaj izkusila tudi kot igralka. Vesela sem, da me je prišlo spodbujat toliko gledalcev, verjamem, da jih bo na naslednjih dvobojih še več," je povedala Juvanova in dodala: "Čeprav žreb na prvi pogled ni bil najbolj ugoden, sem se zavedala, da imam možnosti, saj mi ta podlaga precej bolj ustreza kot tekmici. Igrala sem potrpežljivo in čakala na svoje priložnosti."

Dopoldne se je poleg Falknerjeve poslovila še ena slovenska igralka, ki je v glavnem delu nastopila s povabilom organizatorja. Pia Lovrič je morala priznati premoč tretji nosilki, Alison Riske iz ZDA. Takoj za njo je na osrednje igrišče stopila Tamara Zidanšek, ki je po uvrstitvah tega tedna najvišje uvrščena igralka v Portorožu. Svojo tekmico, Italijanko, 318. na svetu, je premagala po uri in osmih minutah.

"Zelo sem vesela, da sem svoj premierni nastop pred domačo publiko in domačim turnirjem odigrala dobro in zanesljivo prišla do zmage. Igrišče mi ustreza, zavedam pa se, da bo treba v nadaljevanju tedna dvigniti raven igre, saj me bodo čakale zahtevnejše nasprotnice," je dejala Zidanškova, ki je ta teden s prebojem na 34. mesto dosegla svojo najvišjo uvrstitev v karieri.

Juvanova se bo v drugem krogu v četrtek pomerila s kvalifikantko Aleksandro Krunić iz Srbije, Zidanškovo pa čaka Ukrajinka Angelina Kalinina. V primeru, da bi Slovenki preskočili drugi oviri, bi se v petek v četrtfinalu med seboj pomerili za mesto v polfinalu.

Od osmih nosilk so prvi krog uspešno preskočile le štiri. Poleg prvorangirane Petre Martić so izpadle šesta nosilka Dajana Jastremska iz Ukrajine, sedma Švedinja Rebecca Peterson in osma Donna Vekić s Hrvaške. Druga nosilka Portoroža, Julija Putinceva iz Kazahstana, je s 6:4 premagala Jaqueline Cristian iz Romunije, tretja Alison Riske iz ZDA je bila boljša od Lovričeve, četrta Sorana Cirstea je bila uspešna že v ponedeljek, peta nosilka glede na razpredelnico WTA izpred enega tedna pa je Tamara Zidanšek.

Izidi:
Kaja Juvan (Slo) – Petra Martić (Hrv/1) 6:3, 6:4;
Tamara Zidanšek (Slo/5) - Cristiana Ferrando (Ita) 6:1, 6:1;
Aleksandra Krunić (Srb) – Živa Falkner (Slo) 6:3, 6:1;
Alison Riske (ZDA/3) – Pia Lovrič (Slo) 7:5, 6:3;
Viktorija Kužmova (Slk) – Tereza Mrdeža (Hrv) 6:2, 6:3;
Jasmine Paolini (Ita) – Dajana Jastremska (Ukr/6) 7:6 (5), 4:1, predaja;
Ana Kalinska (Rus) – Danka Kovinić (Čgo) 6:0, 6:4;
Tereza Martincova (Češ) – Kristina Kučova (Slk) 6:4, 6:1;
Lucia Bronzetti (Ita) – Rebecca Peterson (Šve/7) 6:3, 6:3;
Katie Boulter (VBr) – Katarina Zavacka (Ukr) 7:5, 6:3;
Julija Putinceva (Kaz/2) – Jaqueline Adina Cristian (Rom) 6:4, 6:4.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenka62
14. 09. 2021 19.53
+1
Bravo!!✌✌
evanderkane
14. 09. 2021 18.40
+1