Drugi športi

Kaja Juvan in Polona Hercog izgubili v Beogradu

Beograd, 17. 05. 2021 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kaja Juvan je na teniškem turnirju WTA v Beogradu (235.000 evrov nagradnega sklada) v prvem krogu izgubila z Julijo Putincevo. Druga nosilka iz Kazahstana je zmagala s 4:6, 6:2 in 6:1. Polona Hercog je pred tem izgubila s Kanadčanko Leylah Fernandez s 5:7 in 1:6.

Kaja Juvan je srečanje odlično odprla, a nato v nadaljevanju popustila.
Kaja Juvan je srečanje odlično odprla, a nato v nadaljevanju popustila. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski igralki sta dvoboja začeli sredi popoldneva v razmaku nekaj minut, Juvanova na osrednjem igrišču, Hercogova pa neposredno poleg na prvem. Slednja je pred prekinitvijo zaradi dežja izgubljala v uvodnem nizu z 1:2, Juvanova pa je povedla z 2:1. Po več kot dveh urah in pol so turnir nadaljevali.

Juvanova, ki je na 100. mestu teniške lestvice, je bila tudi v nadaljevanju nekoliko boljša in je s 6:4 dobila uvodni niz, zadnjo igro z odvzemom servisa. Putinceva ji je z isto mero vrnila v uvodu drugega niza in nato v velikem preobratu povedla kar s 5:0. Šele šesta igra je pripadla Juvanovi, ki je dobila tudi naslednjo. V Moskvi rojena Putinceva je nato zaključila ta del igre.

Dvajsetletna Ljubljančanka je brez izgubljene točke dobila svoj servis v prvi igri odločilnega niza, naslednji igri pa sta pripadli 35. igralki na svetovni lestvici. Šestindvajsetletna Putinceva ni popustila niti v nadaljevanju in je do končnega slavja prišla brez izgubljene igre.

Polona Hercog tokrat ni imela svojega dne.
Polona Hercog tokrat ni imela svojega dne. FOTO: Damjan Žibert

Fernandezova je v dvoboju s Hercogovo tudi po premoru zaradi dežja do konca uvodnega niza obdržala prednost za vodstvo s 7:5. V drugem nizu je Fernandezova, 69. na lestvici WTA, ekspresno dobila prve tri igre. Mariborčanka je šele v četrti na začetni udarec tekmice prišla do izenačenega položaja na igrišču ter tudi do rezultatske prednosti, a je bila tekmovalka iz Montreala znova boljša (4:0).

Hercogova se je tudi na svoj servis v peti igri znašla v zaostanku, a ga vseeno dobila za znižanje na 1:4. Osemnajstletna Kanadčanka pa je nato dobila še dve igri in najboljša Slovenka na teniški lestvici, ta čas je 73., je morala priznati premoč 12 let mlajši igralki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.