Drugi športi

Kaja Juvan preskočila vse kvalifikacijske ovire v Melbournu

Melborune, 18. 01. 2020 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kaja Juvan, ki je bila ob koncu lanskega leta izbrana za najbolj obetavno mlado športnico leta v Sloveniji, se je uvrstila na glavni turnir prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni. V Melbournu je v tretjem krogu kvalifikacij odprtega prvenstva Avstralije po uri in 23 minutah s 6:3 in 6:3 premagala Rusinjo Natalijo Vihljancevo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaja Juvan
Kaja Juvan FOTO: Ervin Čurlič

V prvem nizu je bila odločilna osma igra, v kateri je Kaja Juvan prišla do ključnega odvzema servisa. V drugem nizu je mlada Slovenka z dvema odvzetima servisoma nasprotnice hitro povedla s 3:0, kasneje sicer nasprotnici dovolila en "break" na svoj servis, a obdržala vodstvo do konca. V prvem krogu glavnega dela OP Avstralije se bo pomerila s prav tako 19-letno Dajano Jastremsko, 24. igralko svetovne lestvice iz Ukrajine. "Zelo sem zadovoljna s tremi zmagami v kvalifikacijah v Melbournu. V nedeljo so zdaj na vrsti priprave, v ponedeljek zatem igram z Jastremsko v prvem krogu, kjer bom dala vse od sebe," je po zmagi dejala Juvanova. Lani je Juvanova v Avstraliji nastope končala v drugem krogu kvalifikacij, letos pa je na poti na glavni turnir v Melbournu premagala naprej s 6:1 in 6:0 Gruzijko Jekaterino Gorgodze, nato pa še domačinko Storm Sanders s 6:0, 2:6 in 6:3. Devetnajstletna Ljubljančanka je lani kot srečna poraženka nastopila na Roland Garrosu, nato je tekmovala tudi na Wimbledonu, na odprtem prvenstvu ZDA pa zaradi opravljanja mature nato ni nastopila.

Na glavnem delu turnirja posameznikov, ki se bo začel 20. januarja, bodo Slovenijo zastopali še Aljaž Bedene ter Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Kvalifikacije za OP Avstralije so sicer v začetku tedna potekale v senci goste dimne zaveze v Melbournu, ki nastala zaradi obsežnih gozdnih požarov v deželi tam spodaj.

Zaradi težav z dihanjem je svojo tekmo prvega kroga kvalifikacij v ponedeljek predala Slovenka Dalila Jakupović. Razmere pa so se od srede, ko so območje zajele padavine, precej izboljšale. Kot je sporočil trener Kaje Juvan Robi Cokan, se zdaj lahko v Melbournu normalno igra.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hondoid
18. 01. 2020 11.18
+5
Bravo,super Kaja,gremo Tamara žilavo naprej,verjamemo v vaju..
Rožice cvetijo
18. 01. 2020 09.47
+25
Bravo, kar tako naprej!