Drugi športi

Kaja Juvan pridno trenira: Brez potovanj se ti zdi, da nekaj manjka, a tudi doma je lepo

Ljubljana, 21. 05. 2020 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ervin Čurlič, Marko Gašparin
Komentarji
0

Izjemno obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan med pandemijo covid-19 trenira v Ljubljani. "Zdaj je super priložnost – nikoli še nisem imela toliko časa – da lahko delam stvari, za katere prej nisem imela časa. Da bom potem lahko čutila, da nimam nobenega aspekta igre, v katerem mi lahko nasprotnica naredi škodo," nam je modro razložila vsega 19-letna Ljubljančanka, ko smo jo obiskali na enem od treningov v Dravljah.

"Ta sezona je zelo posebna, vsi smo se morali zelo hitro prilagoditi. Zdi se mi, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Poskušali smo oz. še vedno poskušamo izvleči najboljše iz teh okoliščin," je trenutno (zaustavljeno) stanje tenisa opisala Kaja Juvan, ki tako kot tekmice že nestrpno čaka na prve preizkušnje, ki pa ne bodo bodo potekale pod okriljem organizacije WTA. Tako bo eden od dogodkov Pokal Mima, kjer bodo v Lukovici zaigrali najboljši slovenski teniški igralci in igralke, razdeljeni pa bodo v ekipo Vzhoda in Zahoda. "Igrali bomo tekme med seboj, in veselim se, da bodo tam tudi Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Dalila Jakupović. Lepo je, da igramo tudi tekme, da se tekmovalni del ne ustavi," je pojasnila Juvanova. Izpostavila je, da čeprav je v sezono prvič vstopila z željo biti čim boljša vso sezono, ni imela dovolj dolgega pripravljalnega obdobja, zato je marsikaj lahko nadoknadila v teh dveh mesecih pandemije. "Priprave smo naredili za malce daljše obdobje, vsaki stvari smo namenili malo več časa. Vse je potekalo prilagojeno, saj se sprva nismo smeli videvati in si biti blizu. Tukaj so zelo prav prišli internet in mediji. Zdi se mi, da smo vseeno vse čim bolj optimalno speljali, zdaj pa gremo na tisti del, ko bomo spet dali poudarek tenisu," je razložila 106. igralka na trenutno zamrznjeni lestvici WTA. "Tudi fizično moč sem malce dvignila, kar bi se moralo pokazati v borbah, ki bodo še prišle," je prepričana varovanka trenerja Robija Cokana

Kaja Juvan verjame, da bo kmalu lahko odšla tudi v tujino in se pomerila tudi proti drugim tekmicam, ne le slovenskim. Upa, da se bo turneja WTA lahko nadaljevala avgusta ali septembra. Do takrat ima tako še veliko prostega časa, saj ne bo toliko potovala. Namenila ga bo tudi študiju. "Začela sem spletno univerzo, tako da se mi je ravno danes začel poletni semester. Bomo videli, kako mi bo všeč, a tudi to plat rada razvijam. Najprej bom začela s španščino, potem pa bom še razmislila, v katero smer bom šla. Nekako se nagibam k psihologiji," je podčrtala ambiciozna najstnica in priznala, da pogreša potovanja, povezana s tenisom. "Da, seveda. To je neki življenjski stil, brez tega se ti zdi, da ti nekaj manjka. A sem tak tip človeka, da se zelo hitro prilagodim okoliščinam, tako da mi je tudi lepo doma. Tu imam vso ekipo, tako da mi nič ne manjka," razloga za slabo voljo nima Juvanova. "Tekme so samo vrh te gore, na kateri delamo," je še razložila v pogovoru z Ervinom Čurličem. Nepričakovan prosti čas je poleg povečanega obsega treninga izkoristila za branje in gledanje serije, zaupala pa nam je, da se je med pandemijo naučila še nekaj novega: "Začela sem malce igrati ukulele, za zabavo, a tudi takšne stvari so pomembne."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.