Drugi športi

Kaja Juvan se znajde: treningi kar v hotelski sobi

Melbourne, 21. 01. 2021 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O nezavidljivem položaju, v katerem se je znašla večina teniških igralk in igralcev pred pričetkom OP Avstralije, je bilo prelitega že precej črnila. Zaradi strogih preventivnih ukrepov, s katerimi želijo zajeziti pandemijo, morajo teniški igralci in igralke večino svojega časa preživeti zaprti v hotelskih sobah.

OP Avstralije se bo sicer letos začelo kasneje kot običajno. Razlog za tritedensko prestavitev je seveda pandemija covida-19. Prvi grand slam turnir sezone se bo pričel 8. februarja, zaključil pa 21. februarja.

Tudi 20-letna Slovenka Kaja Juvan, ki si je nastop na glavnem turnirju priborila z odličnimi igrami v kvalifikacijah. A mlada Ljubljančanka se ne da. V hotelski sobi ne le počiva, pač pa tudi trenira. Znajti se je morala po svoje in improvizirati v želji, da izboljša svojo fizično pripravljenost. Dejstvo je, da je novo sezono z novim trenerjem Antoniem Baldelloujem pričakala v zelo dobri formi, ki si jo zagotovo želi le še nadgraditi. Z uporabniki družbenih omrežij je delila delček treninga v hotelski sobi. 

Organizatorji turnirja so skupaj z avstralskimi oblastmi, ki zagovarjajo ene najbolj rigoroznih ukrepov v boju proti novemu koronavirusu v svetu, sicer poskrbeli za precej slabe volje pri tekmovalcih in tekmovalkah prvega grand slama sezone. Kljub zares številnim pritožbam in pozivom – tudi prvega igralca sveta Novaka Đokovića – vodstvo tekmovanja z avstralsko vlado oziroma lokalnimi oblastmi na čelu ne želi popuščati nastopajočim. Zato se mora večina igralcev znajti po svoje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Med karanteno lahko prvi teden igraš samo z eno igralko. Jaz bom igrala z Aliono Bolsovo. Drugi teden pa se lahko povežeš še z eno ekipo igralk. Na dan si lahko zunaj pet ur," nam je pred dnevi zaupala Juvanova, ki je sicer že spoznala podlago v Melbournu. Juvanova je v Melbourne sicer odpotovala z novim trenerjem, Špancem Antoniem Baldelloujem. Ljubljančanka je sicer ena izmed tistih srečnic, ki jim ni treba biti v popolni karanteni, saj so ji omogočeni treningi. Spomnimo: kvalifikacije prvič v zgodovini niso potekale v Avstraliji. Kaja Juvan, sicer prva nosilka kvalifikacij, si je mesto na glavnem turnirju priborila v Dubaju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

John_Gotti
21. 01. 2021 15.55
-2
Verjamem, da se lepo trenira v sobah🤣, to se vse poprek žgejo👍
bohinj je zakon
21. 01. 2021 15.43
-3
A ta tudi lovi miše po sobi? Pa je ujela?
Komentator16381
21. 01. 2021 15.06
+1
Ma škoda federerja.. Zasral so mu konec kariere..
Generacija56
21. 01. 2021 15.06
+1
Stoje, leže, na hrbtu, misijonarsko? Ne me hecat no... To, v kar so tile mogotci spremenili svet, A ŠE LAHKO PREBAVLJATE?