Drugi športi

Kaja Juvan prvič trenirala v Melbournu

Melbourne, 19. 01. 2021 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., E.Č.
Komentarji
2

Kaja Juvan, trenutno 104. teniška igralka sveta, bo drugič nastopila na OP Avstralije, lani je tam izpadla v prvem krogu. Skupaj ima na turnirjih za grand slam šest nastopov v glavnem delu žreba, do drugega kroga se je prebila na OP Francije (2020), v Wimbledonu (2019) in na OP ZDA (2020).

Kaja Juvan
Kaja Juvan FOTO: AP

Kaja Juvan je bila sicer kot 104. igralka ob lanskem rezu za nastop na OP Avstralije predvidena kot prva alternativa za glavni del turnirja, a je morala v kvalifikacijah igrati kljub temu, da je bila Ukrajinka Dajana Jastremska (29. igralka sveta) suspendirana po pozitivnem dopinškem testu. Prvi turnir velike četverice v Melbournu se bo začel 8. februarja, pred tem pa igralke in igralce čaka 14-dnevna obvezna karantena v deželi tam spodaj. Juvanova je v Melbourne odpotovala z novim trenerjem Špancem Antonijem Baldelloujem. V času karantene pa bo lahko tudi trenirala. "Med karanteno lahko prvi teden igraš samo z eno igralko. Jaz bom igrala z Aliono Bolsovo. Drugi teden pa se lahko povežeš še z eno ekipo igralk. Na dan si lahko zunaj pet ur," pravi Juvanova, ki je že opravila prvi trening v Melbournu. 

 

Kaja Juvan že trenira v Melbournu.
Kaja Juvan že trenira v Melbournu. FOTO: Ervin Čurlič

"Na srečo sama nisem v skupini igralk in igralcev, ki morajo biti v popolni 14-dnevni karanteni, brez možnosti treninga. Vseeno pa sem lahko šele danes prvič odšla iz hotelske sobe in tudi trenirala na igriščih," je z vidnim zadovoljstvom sporočila 20-letna Ljubljančanka. In čeprav se številni pritožujejo nad režimom organizatorjev in oblasti v Melbournu pred začetkom prvega od štirih največjih turnirjev, pa je mlada Slovenka za 24ur.com še dejala: "Za zdaj je vse v redu."  

V glavni žreb sta bili neposredno uvrščeni najboljši Slovenki na lestvici WTA Polona Hercog in Tamara Zidanšek in tudi seveda tudi prvi slovenski igralec Aljaž Bedene.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hondoid
22. 01. 2021 11.59
+1
Bravo Kaja,bravo Tamara,naši mladi upi..verjamemo v vaš uspeh.
Ježešna
19. 01. 2021 11.52
+3
Too Juvanka, idemo!