Drugi športi

Kanuist Božič zmagovalec tekme v Tacnu

Ljubljana, 18. 10. 2020 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška kanuistična reprezentanca je na domači tekmi svetovnega pokala v Tacnu upravičila vlogo favorita. Tekmo je namreč dobil Luka Božič, s tem pa si je priboril svojo drugo zmago v svetovnem pokalu. Njegov uspeh sta s šestim in devetim mestom dopolnila Benjamin Savšek in Jure Lenarčič.

Luka Božič
Luka Božič FOTO: Miro Majcen

Že vožnje v kvalifikacijah in polfinalu so napovedovale slovenski uspeh: v polfinalu sta Benjamin Savšek in Luka Božič zasedla drugo mesto. Božič je polfinalno vožnjo v finalu še nadgradil, evropski prvak Savšek, ki je bil v finalu do prvega vmesnega časa še pred reprezentančnim kolegom, pa ne. V spodnjem delu je začel zbirati dotike, nastop se mu je podrl, tako da višje od šestega mesta ni mogel. Božič je po Seu d'Urgellu in letu 2018 zabeležil drugo zmago, v Tacnu pa se je med posamezniki drugič zavihtel na stopničke. Benjamin Savšek ostaja pri štirih zmagah. "Zmaga doma je nekaj posebnega, čeprav je treba priznati, da to ni bil pravi svetovni pokal. A zmaga je zmaga. Uspela mi je solidna vožnja, toda še zdaleč ne popolna. Na startu se nisem dobro počutil. Nisem imel pravih občutkov, a tudi s slabšimi vožnjami se da zmagati. Bil pa sem napadalen, to mi je prineslo zmago," je dejal zmagovalec.

Alja Kozorog
Alja Kozorog FOTO: Miro Majcen

Pri dekletih je imela Slovenija dve finalistki. Alja Kozorog, ki je tretjič v karieri veslala v finalu, je bila blizu ponovitvi lanskega četrtega mesta. Bila je peta, boljši dosežek pa so ji odnesli trije dotiki. Lea Novak, tretja v polfinalu, je nastopila slabše, z velikim zaostankom je zasedla sedmo mesto.

Zmagala je Brazilka Ana Satila pred Francozinjo Luce Prioux, najhitrejšo v polfinalu, tretja je bila tako kot v kajaku Američanka Evy Leibfarth, ki je progo kot edina preveslala brez kazenskih sekund.  Letošnja presenetljiva evropska prvakinja, Čehinja Gabriela Satkova, je bila šele šesta.

Izidi,
- C-1 moški:
1. Luka Božič (Slo)             78,17 (0)
2. Nicolas Gestin (Fra)        + 1,64 (0)
3. Jules Bernardet (Fra)         2,07 (0)
4. Matija Marinić (Hrv)          5,41 (0)
5. Vojtech Heger (Češ)           7,45 (2)
6. Benjamin Savšek (Slo)         7,87 (6)
...
9. Jure Lenarčič (Slo)          27,30 (4)

- C-1 ženske:
1. Ana Satila (Bra)             93,64 (2)
2. Lucie Prioux (Fra)         +  1,73 (2)
3. Evy Leibfahrt (ZDA)           3,12 (0)
4. Marjorie Delassus (Fra)       5,31 (4)
5. Alja Kozorog (Slo)            6,87 (6)
...
7. Lea Novak (Slo)               9,50 (2)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej Volaj
18. 10. 2020 14.46
Božič letos malo prej 😊😉🙂