Drugi športi

Za kanuistke in kajakaša Kauzer srebro na EP v Pragi

Praga, 19. 09. 2020 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je tudi na evropskem prvenstvu v Pragi pokazal, da kljub zrelim letom še vedno ni za staro šaro. Osvojil je srebrno kolajno, premagal ga je le domačin Jiri Prskavec. Za Hrastničana je ob dveh zlatih to že tretja srebrna kolajna na evropskih prvenstvih. Drugo kolajno za Slovenijo na prvenstvu so priveslale slovenske kanuistke Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Alja Kozorog.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Ervin Čurlič

"Ves dan sem se počutil dobro, toda v finalu sem slabo zapeljal v vrata 4 in 5," je po uspehu dejal 37-letni Hrastničan, ki je zlato kolajno izgubil za 52 stotink sekunde. V nadaljevanju vožnje se je zbral, spodnji del odpeljal bolje, toda Čeha, ki progo pozna do potankosti, ni več mogel prehiteti.

"Jiri mi je zjutraj dejal, da ne morem zmagati dvakrat zaporedoma na prvenstvih v Pragi, da bo tokrat zmagal on. Ni se zmotil, ampak jaz sem vesel tudi srebrne kolajne. Boril sem se po svojih najboljših močeh. Bilo je psihično zahtevno, vendar vseeno zabavno," je bil zadovoljen Kauzer, ki je osvojil 11. kolajno na EP. Do nje je prišel na njemu svojstven način. Stopnjeval je svoje vožnje, v vsaki je bil boljši. V kvalifikacijah je bil deveti, v polfinalu pa peti. Drugi slovenski predstavnik v finalu kajakašev, Niko Testen, je zasedel deveto mesto, med kanuistkami pa je bila Eva Alina Hočevar osma.

Že drugo kolajno za Slovenijo na prvenstvu so priveslale Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Alja Kozorog, ki so zasedle drugo mesto, zaostale so le za gostiteljicami. Srebrne kolajne s prejšnjega prvenstva v Pauju pa niso ubranili kajakaši, zadovoljiti so se morali s četrtim mestom, kolajno jim je odnesel dotik vratc. Zmagali so Francozi pred Čehi in Švicarji. V konkurenci kanuistk je nastopilo pet, v konkurenci kajakašev pa 12 ekip.

"Zadale smo si, da odpeljemo čim bolj čisto vožnjo, da ostanemo čim bolj skupaj in zbrane,"je povedala Alja Kozorog, Lea Novak pa dodala: "Vožnja bi bila lahko še bolj čista, ampak glede na ostale reprezentance smo res kar dobro opravile svoje delo. Proga je bila zahtevna, kar se je tudi poznalo."

Le malo pa je manjkalo, da bi na zmagovalnem odru videli ekipo kajakašev. Kauzer, Testen in Vid Kuder Marušič so namreč osvojili četrto mesto, za kolajno pa zaostali za sekundo in pol. Zmagali so Francozi, pred Čehi in Švicarji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Larry2universe
19. 09. 2020 16.50
+2
Praškovarit
19. 09. 2020 16.17
+9
Čestitke!!!!!!!
MirkoGorjup
19. 09. 2020 15.34
+14
pejdspat
19. 09. 2020 14.53
+15
Pa to je noro! Nivo uspeha v Sloveniji je trenutno že tako visoko da se srebrna medalja mogoče ne zdi veliko, ampak ne pozabite da je to sama svetovna špica v še enem športu... Kapa dol rees
Castrum
19. 09. 2020 14.44
+18
Bravo Peter! 🏆
Yokte
19. 09. 2020 14.23
+22
Bravo Peter, čestitke! 😊