Drugi športi

Kako do zmage v Moskvi? Ponoviti prvi polčas proti Norvežankam

Ljubljana, 12. 11. 2021 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

Serija negativnih rezultatov v Evropi tabor Krima Mercatorja, kot sami trdijo, ni najedel. V ljubljanskem rokometnem evroligašu so prepričani, da se bo krivulja rezultatov kmalu obrnila v pozitivno smer. Morda že v nedeljo, ko Krimovke čaka zahtevno gostovanje v Moskvi. Legendarni CSKA sicer ni tekmec po meri in bo boj za kakšno točko v ruski prestolnici za po seriji porazov psihološko načete Krimovke zelo zahteven.

Allison Pineau na tekmi z Vipersom: Krimovke so proti Norvežankam, aktualnim prvakinjam, odigrale fantastičen prvi polčas, vodile že za devet golov, v nadaljevanju pa popustile in nesrečno izgubile za gol.
Allison Pineau na tekmi z Vipersom: Krimovke so proti Norvežankam, aktualnim prvakinjam, odigrale fantastičen prvi polčas, vodile že za devet golov, v nadaljevanju pa popustile in nesrečno izgubile za gol. FOTO: Luka Kotnik

Krim Mercator in CSKA sta se nazadnje srečala v pretekli sezoni, ko so v osmini finala Lige prvakinj zaradi boljšega skupnega seštevka točk napredovale Rusinje, ki so kasneje osvojile končno 4. mesto. 

 Moskovčanke so se preteklo sezono v Ligi prvakinj prebile vse do zaključnih bojev najboljše četverice. Ena od ovir na njihovi poti je bila tudi ekipa Krima Mercatorja, s katero so se srečale v osmini finala.

Gostiteljice, ki so se v tej sezoni okrepile s Slovenko Ano Gros in imajo v ekipi številne reprezentantke, so na dosedanjih tekmah sezone 2021/22 zbrale tri zmage in dva poraza ter trenutno zasedajo peto mesto. "Želele bi ponoviti prvi polčas proti Vipersu,” so želje igralk z Allison Pineau na čelu. "Z dinamično igro in borbenostjo bomo skušale osvojiti nove točke. Čaka nas težko gostovanje, a osredotočene smo nase in na svojo igro. Verjamemo vase, v to, da se bo rezultat slej kot prej obrnil tudi nam v prid," je pred odhodom v Moskvo dejala izkušena francoska reprezentantka, ki ima v svoji bogati vitrini kolajne z evropskih in svetovnih prvenstev, na zmagovalnem odru pa je bila s Francijo tudi na olimpijskih igrah. "Odlično delamo na treningih, to se mora poznati na tekmah. O Rusinjah lahko govorimo le z izbranimi besedami, še posebej so zahtevna gostovanja v Moskvi. Imamo kakovost in tudi željo, da jih presenetimo. Na zadnjih tekmah nam je skorajda vedno hrbet obrnila tudi sreča, saj smo tekme praviloma izgubljali za gol. Čas je, da se tudi to spremeni," deli optimizem pred rusko avanturo Allison Pineau, ki je v preteklosti že nosila dres Krimovk, po nekajletnem bivanju v domovini pa se je spet vrnila v Ljubljano. "Želim narediti vrhunski rezultat s Krimom," še sporoča rokometašica, ki odlično igra v obeh smereh, tako v obrambi kot napadu.

Kot rečeno, ekipo CSKA večinoma sestavljajo domače igralke, pomembna okrepitev tekoče sezone je Ana Gros, slovenska reprezentantka in najboljša strelka Lige prvakinj v sezoni 2020/21. Velenjčanka je v minuli sezoni v majici francoskega Bresta dosegla 135 zadetkov. Do zdaj je za aktualne ruske prvakinje zaigrala na dveh evropskih tekmah in dosegla 16 zadetkov. Ekipa na pot potuje v soboto zjutraj preko Zagreba. Zvečer jih čaka krajši trening v Odbojkarski areni Dynamo, v nedeljo pa boj za drugo zmago v evropski sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.