Drugi športi

Navijači odšli v slogu: Thiem po hudi bitki prek Kyrgiosa, garal tudi Đoković

Melbourne, 12. 02. 2021 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, A.V., J.K.
Komentarji
7

Na OP Avstralije se je v tretjem krogu poslovil osmi nosilec Diego Schwartzman. S trikrat po 6:3 je Argentinca ugnal 114. igralec sveta, Rus Aslan Karacev. Večerni obračun domačina Nicka Kyrgiosa in Dominica Thiema je presegel vsa pričakovanja, zmage po petih nizih pa se je na koncu veselil favorizirani Avstrijec.

Več videovsebin
  • Gledalci so morali sredi četrtega niza dvoboja med Novakom Đokovićem in Taylorjem Fritzom zapustiti tribune
    00:12
    Gledalci so morali sredi četrtega niza dvoboja med Novakom Đokovićem in Taylorjem Fritzom zapustiti tribune
  • Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Taylor Fritz
    00:47
    Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Taylor Fritz
  • Vrhunci dvoboja Dominic Thiem - Nick Kyrgios
    00:53
    Vrhunci dvoboja Dominic Thiem - Nick Kyrgios
  • Vrhunci dvoboja Serena Williams - Anastazija Potapova
    01:08
    Vrhunci dvoboja Serena Williams - Anastazija Potapova
Gledalci, v petek se jih je v Melbournu zbralo nekaj manj kot 23.000, se bodo od polnoči naprej po avstralskem času vsaj za pet dni poslovili od tribun, potem ko so oblasti zvezne države Viktorija zaradi odkritja dodatnih okužb z britanskim sevom novega koronavirusa odredile petdnevni "lockdown". Teniški dvoboji se bodo nadaljevali v "mehurčku".

Tretji nosilec Dominic Thiem, ki se je na lanskem US Opnu razveselil šele svoje prve zmage na največjih turnirjih, se je v četrti krog prebil s prigarano zmago nad domačinom Nickom Kyrgiosom. Pred slovesom navijačev, ki zaradi širjenja okužb v Melbournu vsaj za naslednjih pet dni ne bodo imeli več vstopa na tribune, sta Avstrijec in Avstralec poskrbela za obračun, o katerem se bo govorilo še dolgo. Bilo je 4:6, 4:6, 6:3, 6:4 in 6:4.

Kyrgios je odlično začel in vodil že z 2:0 v nizih, a se je Thiem prebudil in dobil naslednje tri nize, zadnjega pa zaključil s paralelnim bekendom ob stransko črto, po katerem so mu morali zaploskati tudi vročekrvni domači navijači, ki v nobenem trenutku niso obrnili hrbta kontroverznemu rojaku. Kyrgios se je tokrat skupaj s Thiemom kljub večkratnemu prerekanju s sodnikom zares izkazal. Dvoboj se je končal 50 minut pred začetkom izvajanja odloka lokalne vlade, ki bo veljal za celotno zvezno državo Viktorijo. Thiem se bo za četrtfinale pomeril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom.

Thiem priznal, da 'so tudi lažje stvari' od dvoboja s Kyrgiosom v Melbournu
"Prva tekma z Nickom na njegovem najljubšem igrišču z izjemnimi navijači ... So tudi lažje stvari," se je po dvoboju pošalil Thiem, ki je bil deležen stoječih ovacij. "Nekako sem se že začel spopadati s porazom, a si nato uspel priboriti povratek v igro."

Kyrgios je v prvih dveh nizih letel po igrišču, z raznovrstno igro, v kateri je spet pokazal številne vragolije in nešportno obnašanje, od udarcev med nogami, servisa pod roko do metanja loparja. Oba je dobil s 6:4, a visokega ritma ni zdržal, tudi Thiem je začel igrati bolje, posledica tega je bila, da je Avstrijec s po enim "breakom" dobil naslednje tri nize.

"Pri Nicku nikoli ne veš, kje bo udaril. Ko je razpoložen, ga je težko ugnati," je še dejal Thiem, ki se bo za uvrstitev v četrtfinale pomeril z Dimitrovom. Bolgaru je Španec Pablo Carreno Busta zaradi poškodbe v drugem nizu dvoboj predal.

Dominic Thiem (na fotografiji) z domačim zvezdnikom Nickom Kyrgiosom.
Dominic Thiem (na fotografiji) z domačim zvezdnikom Nickom Kyrgiosom. FOTO: AP

Močno načeti branilec naslova Novak Đoković je z veliko težavami ugnal mladega Američana Taylorja Fritza. Navijači so sredi dvoboja nekaj po 23.30 uri po lokalnem času začeli množično zapuščati tribune, saj so morali biti v skladu z nedavnim odlokom zvezne države Viktorija pred začetkom petdnevnega "lockdowna" doma pred polnočjo. Poleg težavam s kolkom to ni niti malo pripomoglo k osredotočenosti Đokovića, ki je garal za končno zmago s 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6 in 6:2. Predvsem v tretjem in četrtem nizu je imel veliko težav z gibanjem, zahteval je tudi zdravniško pomoč, česar pa 23-letni Fritz, sicer 27. nosilec, ni uspel izkoristiti.

33-letni Đoković sicer lovi že rekordno deveto zmago v Melbournu (tretjo zaporedno), zdaj pa ga čaka 14. nosilec Miloš Raonić. Kanadčan črnogorskih korenin je v štirih nizih premagal Madžara Martona Fucsovicsa.

Karacev z zmago nad Schwartzmannom spet opozoril nase
Rus Aslan Karacev v zadnjem času kaže izvrstne predstave. Z reprezentanco, za katero je igral v dvojicah, je osvojil pokal ATP, v treh tekmah turnirja v Melbournu pa za zdaj ni izgubil niti niza.

"Vesel sem bil, da sem se na turnir sploh kvalificiral, zdaj pa mi gre odlično. Igram odličen tenis, vidi se, da po poškodbi kolena in dveh letih brez resnega igranja tenisa napredujem. Zmaga na pokalu ATP mi je dvignila samozavest, pomagalo mi je tudi dejstvo, da sem dobil nekaj napotkov od Danila Medvedeva in Andreja Rubljova," po zmagi nad Argentincem Diegom Schwartzmanom ni bil posebej evforičen Karacev, ki se bo v osmini finala pomeril s Kanadčanom Denisom Shapovalovom ali Felixom Augerjem Aliassimom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Williamsova in Osaka zanesljivi
Šestopostavljeni Nemec Alexander Zverev je brez težav odpravil Francoza Adriana Mannarina. Dušan Lajović se je v osmino finala uvrstil po zmagi nad Špancem Pedrom Martinezom. V ženski konkurenci je tretjo zmago nanizala zmagovalka 23 velikih slamov v karieri in deseta nosilka, Američanka Serena Williams, ki je v tretjem krogu izločila Anastasijo Potapovo, mučila se je le v prvem nizu, dobila ga je v podaljšani igri.

V osmino finala so se prebile tudi druge favoritinje. Druga nosilka Romunka Simona Halep je gladko ugnala Rusinjo Veroniko Kudermetovo, v naslednji krog se je prebila tudi tretjepostavljena Japonka Naomi Osaka z gladko zmago nad Tunizijko Ons Jabeur. Prav tako je napredovala sedma nosilka, Belorusinja Arina Sabalenka, ki je izločila Američanko Ann Li, le dve igri pa je proti Kazahstanki Zarini Dijas oddala Španka Garbine Muguruza, sicer 14. nosilka. Med 16 najboljših so se uvrstile še Tajvanka Hsieh Su-Vei, Čehinja Marketa Vondroušova in lanska zmagovalka Pariza Poljakinja Iga Swiatek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

Izidi OP Avstralije:

Moški

- 3. krog:
Novak Đoković (Srb/1) – Taylor Fritz (ZDA) 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2;
Dominic Thiem (Avt/3) – Nick Kyrgios (Avs) 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4;
Miloš Raonić (Kan/14) – Marton Fucsovics (Mad) 7:6 (2), 5:7, 6:2, 6:2;
Dušan Lajović (Srb/23) – Pedro Martinez (Špa) 6:7 (6), 7:5, 6:1, 6:4;
Alexander Zverev (Nem/6) – Adrian Mannarino (Fra/32) 6:3, 6:3, 6:1;
Aslan Karacev (Rus) – Diego Schwartzman (Arg/8) 6:3, 6:3, 6:3;
Alexander Zverev (Nem/6) – Adrian Mannarino (Fra/32) 6:3, 6:3, 6:1;
Grigor Dimitrov (Bol/18) – Pablo Carreno Busta (Špa/15) 6:0, 1:0, predaja.

Ženske

- 3. krog:
Simona Halep (Rom/2) – Veronika Kudermetova (Rus/32) 6:1, 6:3;
Iga Swiatek (Pol/15) – Fiona Ferro (Fra) 6:4, 6:3.
Naomi Osaka (Jap/3) – Ons Jabeur (Tun/27) 6:3, 6:2;
Arina Sabalenka (Blr/7) – Ann Li (ZDA) 6:3, 6:1;
Serena Williams (ZDA/10) – Anastazija Potapova (Rus) 7:6 (5), 6:2;
Garbine Muguruza (Špa/14) – Sarina Dijas (Kaz) 6:1, 6:1;
Marketa Vondroušova (Češ/19) – Sorana Cirstea (Rom) 6:2, 6:4;
Hsieh Su-Vei (Tajv) – Sara Errani (Ita) 6:4, 2:6, 7:5.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

terra luna
12. 02. 2021 15.28
+0
Djoko vedno glumi poskodbo ko izgublja
Mariborrrrrrrrr
12. 02. 2021 15.40
-1
AlphaOmega
12. 02. 2021 15.53
+3
Jaz ne vem kateri dvoboj si ti gledal, ampak Novak je vodil dva seta, ko je nastopila poškodba. Kako potem "glumi, ko zgublja"???
Mariborrrrrrrrr
12. 02. 2021 14.40
+1
Nole nr1,res čudež,upam da poškodba za nas krog nebo usodna 🙏💪💯
Konan
12. 02. 2021 13.06
+5
Bravo thiem👍
ehjaehja
12. 02. 2021 13.02
+1
jess pa je izgubil provokator Nick!!
Nobody75
12. 02. 2021 11.31
-1
Ne vem iz kje se je pojavil tale Rus ampak danes je odigral perfektno. Forehand bombastičen. V Avstraliji pa že pravi razvrat in hedonizem. Tribune že skorej na polno zapakirane. Globalistom ne prihaja več v gate:)