Drugi športi

Kastelic in Kodrin (domnevno) okužena, reprezentančni zdravnik začuden

Aleksandrija, 14. 01. 2021 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
9

Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco ob 18. uri v Borg El Arabu, v predmestju Aleksandrije, čaka prva tekma svetovnega prvenstva v Egiptu proti Južni Koreji. Izbranci Ljubomirja Vranješa so trdno odločeni, da nastope na 27. mundialu začnejo z uspehom, čeprav jim ne bosta mogla pomagati Tilen Kodrin in vratar Urh Kastelic.

PCR-test ob prihodu na letališče v Egiptu je pri obeh igralcih spet pokazal pozitivno vrednost zaradi okužbe, s katero sta se domnevno uspešno spopadla že v domovini.

Ob priključitvi reprezentanci oba najmanj 48 ur nista kazala nobenih simptomov okužbe, kar jima po slovenskih in evropskih standardih dovoljuje normalno vrnitev v delovno okolje. Organizatorji tekmovanja so Tilnu Kodrinu in Urhu Kastelicu na dan uvodne tekme odredili in omogočili dodatne preiskave v bolnišnici v Kairu.

Neljubi dogodek, ki je posledica še enega izmed nedorečenih in neusklajenih protokolov na tem svetovnem prvenstvu, na nastop preostalega dela ekipe ne vpliva, kot zatrjujejo, jih je še bolj tesno povezal. Igralci so trdno odločeni, da proti Korejcem pokažejo vse svoje znanje in uspešno zakorakajo na tekmovanje.

Tilen Kodrin naj bi bil okužen z novim koronavirusom.
Tilen Kodrin naj bi bil okužen z novim koronavirusom. FOTO: Damjan Žibert

"Kodrin in Kastelic sta zdrava in se dobro počutita. Oba sta bila ob prihodu v Egipt pozitivna na PCR-testu. Organizatorji so se zato odločili, da ju pošljejo na dodatne preiskave v Kairo, kjer bodo skušali ugotoviti, kakšno je njuno stanje," je dejal reprezentančni zdravnik Sašo Djurić in še malo bolj natančno opisal težave igralcev.

"Oba sta se v Sloveniji zaradi okužbe nahajala v desetdnevni izolaciji, nato pa se vrnila k ekipi, saj sta bila, tako kot narekujejo strokovna priporočila, 48 ur brez povišane temperature oziroma drugih simptomov okužbe. Ker smo v moški rokometni reprezentanci predvidevali, da se takšen primer lahko zgodi, smo organizatorjem in mednarodni rokometni zvezi že pred 14 dnevi posredovali vprašanje, kaj storiti v takšnem primeru, a do dandanes odgovora nismo prejeli," je težave v splošnem kaosu v zvezi s covidom-19 obrazložil zdravnik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Armando
14. 01. 2021 16.17
Se malo pa bodo igrali z rokavicami
bundy crocodile
14. 01. 2021 15.34
+8
Treba se je zavedat, da cela situacija sloni na neki kvazi kitajskih testih za katere je že maja predsednik Tanzanije dokazal, da kažejo pozitivno vse živo in celo beton in motorno olje. Zato tudi imamo stanje v državi kakršno imamo. Če bi v vse te teste nalil navadno vodo bi jih vsaj 20% kazalo pozitivno. Vprašanje je samo še ali so testi že v osnovi okuženi ali pa narobe kažejo. Ni malo primerov, da so ljudje prišli na testiranje popolnoma zdravi drug dan pa pozitivni in bolani. Ko se bo nehalo testirat bo tudi covida komaj kaj če sploh kaj dokler pa ponujate na državne stroške 20.000 komadov vsak dan vrednih pol milijona kar tako pa smo lahko zaprti še naslednjih 10 let. Takšnega faila medicine in politike si nisem predstavljal v najhujših sanjah.
Jožica2611
16. 01. 2021 16.00
+1
te ti misliš, da je teh 3000+ ljudi umrlo zaradi navadne vode??? Ali vprašam drugače - kaj ti še ni umrl nihče od svojcev ali poznanih - po tvojem zaradi navadne vode? CE P E C
Sortegilio
14. 01. 2021 14.50
+8
PCR test je prevara. Moja je bila pozitivna, kmalu se je še enkrat testirala in bila negativna. Tudi sedaj se počuti zdrava.
NejkoSLO
14. 01. 2021 14.20
+2
In MOK v takšnih in drugačnih primerih hoče izpeljati Olimpijado? Čez pol leta ne bo nič boljš kot danes. Japoncu mi je pa res žal, že za celoten vložek in trud ki so ga namenili izvedbi OI. 😔
Primož Rus
14. 01. 2021 14.00
-8
BODMO RAJE DOMA....ne pa,da rinemo v Egipt!!!!
blaow
14. 01. 2021 15.02
+9
Primož Rus
14. 01. 2021 15.10
-9
veliko je držav,ki so izpustile prvenstvo samo zaradi Covida.....ne vem zakaj se mi vpletamo tja.....
NejkoSLO
14. 01. 2021 15.14
+7
Vse najpomembnejše države v rokometu so zravn