Drugi športi

Katina vrnitev preložena

Ljubljana, 04. 05. 2009 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katarina Srebotnik je po bolečinah v desni rami obiskala specialista v Parizu, ki ji ni sporočil dobrih vesti. Najboljša slovenska teniška igralka bo namreč zaradi poškodbe rame morala počivati še najmanj mesec dni.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Reuters

Pregled je pokazal, da ne gre le za manjše vnetje, tako da jo čaka prvi teden popolno mirovanje, potem pa trije tedni, ko ne bo smela obremenjevati zgornjega dela telesa in bo lahko delala izključno kondicijski trening za krepitev nog. "Zelo sem razočarana in žalostna, saj sem že tretjič v petih mesecih zaradi poškodbe morala prekiniti treninge. Najprej je bil razlog Ahilova tetiva, zdaj je težava poškodba ramena. V zadnjih tednih sem trdo delala na tem, da se dobro pripravim na vrnitev na turnirje in z izjemo servisa, ki ga zaradi bolečin v rami nisem trenirala, sem bila na dobri poti. Zelo namreč pogrešam tenis, turnirski utrip in vrvež, in šele zdaj se povsem zavedam, kaj pomeni zdravje," je dejala Srebotnikova. Sezona na peščenih igriščih je tako za Srebotnikovo predčasno končana, saj bo morala izpustiti načrtovane nastope v Madridu in Strasbourgu ter tudi drugi turnir za grand slam, odprto prvenstvo Francije v Parizu. Konec maja Srebotnikovo čaka kontrolni pregled v Parizu, s trenerko Biljano Veselinović pa bosta poskusili narediti vse za vrnitev na igrišča do turnirja v Wimbledonu.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.