Drugi športi

Zvezdnici slovenskega golfa nestrpno čakata na nove izzive

Ljubljana, 07. 05. 2020 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ervin Čurlič, J.K.
Komentarji
1

Na nadaljevanje tekmovanj nestrpno čakata dve slovenski igralki golfa: Katja Pogačar in Pia Babnik, ki sta sezono začeli zelo spodbudno. Na turnirjih evropske serije je imela Slovenija prvič kar dve igralki, dokazovanje Katje Pogačar in Pie Babnik med profesionalkami pa je prekinila pandemija koronavirusa. Zdaj Ljubljančanki vadita doma, Katja v Smledniku, Pia na domačem igrišču v Trnovem.

Za bližnjo in daljno prihodnost jima izzivov ne manjka, izjemno talentirani igralki pa je tokrat obiskala tudi naša ekipa. Pia Babnik je januarja dopolnila šele 16 let in uspešno odigrala kvalifikacije za turnirje evropske serije in se  takoj podala med profesionalke, potem ko je med amaterkami pod taktirko trenerja in očeta Aleša Babnika osvojila praktično vse, kar se osvojiti da.

"V amaterskem golfu sem dosegla vrh, tako da sem se odločila, da grem naprej. S starejšimi sem igrala že kar dosti časa. Ne obremenjujem se s tekmicami, ampak samo z igriščem, tako da glede tega ni nobene razlike," je za 24UR povedala Babnikova.

Pia Babnik (na fotografiji) velja za prihodnost ne le slovenskega golfa.
Pia Babnik (na fotografiji) velja za prihodnost ne le slovenskega golfa. FOTO: Ervin Čurlič

Sta s Tadejem Pogačarjem v sorodu?
Letos najmlajša posameznica na turnirjih za evropsko serijo velja za eno najobetavnejših igralk golfa na svetu, s Katjo Pogačar pa sta zelo dobro začeli sezono na prvih treh turnirjih za evropsko serijo, preden je dogajanje povsem ustavila pandemija novega koronavirusa. A pandemija ni ustavila njunih treningov, ki so v Sloveniji na igriščih za golf tudi uradno dovoljeni že nekaj časa.

26-letna Pogačarjeva, trenutno najboljša slovenska golfistka in prva Slovenka, ki je zaigrala na turnirjih serije major, se s trenerjema Urošem Gregoričem in Irwinom Murićem pripravlja na igrišču v Smledniku, kjer domuje njen klub. Trenutno bi morala igrati četrto sezono med profesionalkami, študirala pa je tudi v Združenih državah Amerike.

"Zelo je zanimivo, ker sem na Touru prav prepoznavna kot Slovenka," nam je zaupala Pogačarjeva. "Zelo sem vesela, da se mi je pridružila tudi Pia," je dodala, v prispevku pa lahko odkrijete, če jo na uspešnega slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja vežejo tudi družinske korenine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

portorico 1
18. 05. 2020 17.39
Ko bosta prišli v Ameriko ju bodo vprašali, če sta že kdaj igrali golf!