Drugi športi

Kaučič že osvojil naslov prvaka

Ajdovščina, 24. 08. 2008 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tomaž Kaučič (Mitsubishi Lancer EVOIX) je zmagovalec pete, predzadnje dirke letošnjega državnega prvenstva v reliju.

Tomaž Kaučič
Tomaž Kaučič FOTO:

Mariborčan Tomaž Kaučič je bil na reliju v Ajdovščini najhitrejši, drugi je bil Miha Rihtar, tretji pa Hrvat Danijel Šaškin. Ker je Kaučičev najbližji zasledovalec Darko Peljhan osvojil le četrto mesto, je Kaučič že osvojil naslov prvaka. Reli v Ajdovščini se je začel z vremenskimi težavami, končal pa s slavjem Tomaža Kaučiča, ki je dobil še peti reli letošnjega DP in tako potrdil prevlado na slovenski sceni ter že dirko pred koncem ubranil lanski prvi naslov prvaka.

Sobotno močno deževje je odplaknilo t.i. superspecial po središču mesta, saj je od 90 prijavljenih posadk 3,3 kilometra dolgo preizkušnjo opravila manj kot polovica. Nato se je zaradi močnega dežja na cesti nabralo toliko vode, da so morali prireditelji hitrostno preizkušnjo odpovedati in so jo izvedli le kot etapo. Tako so se dirkači zares pomerili šele na današnjih devetih "brzincih", ko so po trikrat prevozili značilne trase relija Col, Planina in Velike Žablje. Hitro in atraktivno dirko je tako sestavljalo deset hitrostnih preizkušenj, skupaj dolgih le nekaj več kot 70 kilometrov. Kaučič je hitro pokazal, da mu tokrat nihče od tekmecev ne bo kos. Vodstvo je prevzel že po prvi HP, najprej mu je še sledil Darko Peljhan, kmalu pa je vlogo prvega slovenskega zasledovalca prevzel Miha Rihtar. Kaučič je prednost, ki resda ni bila prav velika, zadržal do konca in se na cilju veselil zmage s slabimi petimi sekundami naskoka.

Tomaž Kaučič
Tomaž Kaučič FOTO:

Med Slovence se je sredi dirke vrinil Hrvat Šaškin, ki je na koncu bil oster boj s Peljhanom. Slednji je bil le za las oziroma desetinko sekunde prepočasen za zmagovalne stopničke, v slovenski konkurenci pa je osvojil tretje mesto, s čimer je boj za naslov prvaka predčasno prepustil Kaučiču. Podobno oster boj za peto mesto je imela tudi naslednja dvojica, Mitja Klemenčič in Aleks Humar, slednji je s šibkejšim Citroenom C2 na koncu zaostal za njim le dve sekundi. Za precej zanimanja gledalcev je poskrbel tudi Nemec Hermann Gassner, drugi z mariborskega relija, ki je v Ajdovščino pripeljal nov dirkalnik, Mitsubishi Lancer desete evolucije, s katerim je na koncu zasedel osmo mesto.

"Oba s Petrom, pa tudi celotna ekipa, smo zelo veseli, da nam je uspelo osvojiti drugi zaporedni naslov državnih prvakov že dirko pred koncem prvenstva. Zelo sem vesel tudi te zmage, ki je za naju že peta po vrsti v letošnji sezoni, prav ta pa je še posebej sladka, saj je šlo zelo na tesno in sva na koncu slavila z manj kot petimi sekundami prednosti. Čestitam Mihi Rihtarju in sovozniku Jaki Cevcu za izjemno borbo do konca dirke. Sam se zahvaljujem tudi svoji ekipi za trdo delo, ki so ga vložili v naju s Petrom in tako prispevali k najinemu uspehu," je po prihodu v cilj dejal mariborski dirkač.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.