Drugi športi

Kauzer v finalu Prage deveti

Praga, 12. 06. 2021 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi zasedel deveto mesto. Kauzer, ki je finale končal s štirimi kazenskimi sekundami pribitka, je bil edini slovenski finalist med kajakaši. V polfinalu je s prav tako dvema dotikoma postavil osmi čas, na koncu pa je bil s sedmimi sekundami zaostanka deveti. Zmagal je domačin Jiri Prskavec, drugi je bil Italijan Giovanni de Gennaro, tretji pa Francoz Mathieu Biazizzo. V polfinalu sta tekmovala še Martin Srebotnik in Žan Jakše, ki sta bila 29. oziroma 32.

Eva Terčelj
Eva Terčelj FOTO: Miro Majcen

V polfinalu je Peter Kauzer s prav tako dvema dotikoma postavil osmi čas, na koncu pa je bil s sedmimi sekundami zaostanka deveti. Zmagal je domačin Jiri Prskavec, drugi je bil Italijan Giovanni de Gennaro, tretji pa Francoz Mathieu Biazizzo.

V polfinalu sta tekmovala še Martin Srebotnik in Žan Jakše, ki sta bila 29. oziroma 32.

"Na začetku je bilo še kar dobro. Potem pa sem imel na osmih vratih že nekaj težav, a sem jih rešil, v naslednjih kombinacijah pa sem najprej udaril, nato pa bil pozen, nato me je v 13. protitočna še odneslo. Potem mi je vse skupaj malo 'padlo dol', saj sem vedel, da s takšno vožnjo tu ne moreš doseči uspeha," je povedal Kauzer.

Med kajakašicami je bila najbližje uvrstitvi v finale Eva Terčelj, ki je s šestimi kazenskimi sekundami zasedla 11. mesto, deseterico je zgrešila za 0,52 sekunde. Z dvema kazenskima sekundama manj je bila mesto za njo Urša Kragelj, medtem ko je Ajda Novak ob enem dotiku osvojila 18. mesto. "Nisem bila počasna, a bilo je absolutno preveč dotikov. V čolnu sem imela boljše občutke, a nenatančnost me je stala finala. To so izkušnje in iz te tekme bom poskušala čim več dobiti. Naslednja že prihaja čez en teden," je dejala Terčeljeva.

V finalu je slavila Poljakinja Klaudia Zwolinska pred rojakinjo Natalio Pacierpnik in Avstralko Jessico Fox, ki se je na stopničke prebila kljub dvema dotikoma.

Kanuiste polfinale in finale čakata v nedeljo. V polfinale sta se od Slovencev prebila Alja Kozorog in Benjamin Savšek, ki je bil v kvalifikacijah drugi, medtem ko so bili Luka Božič, Nejc Polenčič in Lea Novak v petkovih kvalifikacijah neuspešni. "Proga je zahtevna, zato bo potrebno biti natančen. Potrudil se bom, da odpeljem brez dotikov oziroma napak. Upam, da se bom uvrstil v finale," je pred nedeljskim nastopom povedal Savšek.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.