Drugi športi

Ken Block umrl v hudi nesreči

Utah, 03. 01. 2023 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Združenih držav Amerike prihajajo žalostne novice. V zvezni državi Utah je v hudi nesreči z motornimi sanmi umrl znani reli voznik in youtuberski zvezdnik Ken Block. Novico o nenadni smrti omenjenega 55-letnika je sporočila voznikova ekipa Hoonigan Racing.

"Z največjo žalostjo potrjujemo, da je Ken Block umrl v hudi nesreči z motornimi sanmi. Ken ni bil le odličen reli voznik, temveč tudi vizionar, pionir in ikona našega športa. Ob tem pa zgleden oče in soprog. Zelo ga bomo pogrešali," so zapisali pri Blockovem moštvu Hoonigan Racing.

Lokalne oblasti v zvezni državi Utah so v svojem poročilu potrdile, da je Block v enem trenutku izgubil nadzor nad vozilom, ki je nato padlo nanj in ga usodno poškodovalo. "Block je bil proglašen za mrtvega na kraju nesreče, razlog zanjo pa, kot že rečeno, hude telesne poškodbe," so sporočili iz urada lokalnega šerifa in dodali, da je bil Block v trenutku nesreče sam v vozilu.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ken Block je svojo športno pot začel leta 2005 in bil kmalu zatem proglašen za novinca leta. Tekmoval je v WRC-ju (World Racing Championship) in osvojil lepo število odličij na slovitih X Games. Med drugim je bil soustanovitelj priljubljene blagovne znamke obutve DC Shoes, svojo priljubljenost pa je dodatno dvignil s serijo Gymkhan, v kateri je z vozilom izvajal razne vratolomne poteze in vozil po nevarnih stezah. Omenjena serija je sčasoma postala youtuberska senzacija, ki je zbrala več kot sto milijonov ogledov. 

Leta 2016 se je Block pojavil v BBC-jevi seriji Top Gear, v kateri je vozil skupaj z znanim ameriškim igralcem in voditeljem Mattom LeBlancom. Toda omenjena serija je izzvala številna nasprotovanja, ker je ta dvojec z izvajanjem vratolomnih potez puščal sledove pnevmatik v bližini različnih spomenikov in spominskih centrov v britanski prestolnici. Vodstvo medijske hiše BBC se je na koncu opravičilo vsem oškodovancem in poskrbelo, da posnetki Blockovih in LeBlancovih podvigov nikoli niso ugledali luč sveta.     

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja