Drugi športi

Zmagovalcema letošnjega odprtega prvenstva ZDA manjša nagrada

New York, 24. 08. 2021 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizatorji letošnjega turnirja za odprto prvenstvo ZDA so sporočili, da bosta zmagovalca v posameznem moškem in ženskem turnirju prejela manjši znesek kot na lanskem turnirju. Skupni nagradni sklad bo kljub temu najvišji v zgodovini turnirja.

Zmagovalca v moški in ženski posamezni konkurenci na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA bosta v primerjavi z letom 2019 prejela kar 35 odstotkov manjšo nagrado v primeru končne zmage. Vsak zmagovalec med posamezniki bo letos prejel 2,5 milijona dolarjev (približno 2,1 milijona evrov). Za primerjavo sta lani prejela po tri milijona dolarjev (približno 2,5 milijona evrov), leto prej (2019) pa po 3,85 milijona dolarjev (približno 3,3 milijona evrov).

Letošnja nagrada za posamezna zmagovalca je najmanjša po letu 2012, ko sta zmagovalca prejela po 1,9 milijona dolarjev (približno 1,6 milijona evrov).

Kljub temu bo skupni nagradni sklad leto po tem, ko so igralci in igralke igrali pred praznimi tribunami rekorden. Letošnji skupni znesek 57,5 milijona dolarjev (približno 49 milijonov evrov) bo rahlo višji od leta 2019, ko so sodelujočim namenili 57,2 milijona dolarjev (približno 48,7 milijona evrov). Višji skupni znesek bo poleg posameznikom namenjen tudi dvojicam, mešanim dvojicam in tenisačem ter tenisačicam na vozičkih.

Novak Đoković je po odstopu Rafaela Nadala in Rogerja Federerja zaradi poškodb glavni favorit za osvojitev svojega 21. turnirja za grand slam. V primeru zmage bi skupno v karieri s turnirskimi zmagami zaslužil že približno 132 milijonov evrov. Predvsem pa bi na večni lestvici osvojenih turnirjev za grand slam prehitel velika tekmeca, ki sta jih tako kot on do zdaj osvojila kar 20.
Novak Đoković je po odstopu Rafaela Nadala in Rogerja Federerja zaradi poškodb glavni favorit za osvojitev svojega 21. turnirja za grand slam. V primeru zmage bi skupno v karieri s turnirskimi zmagami zaslužil že približno 132 milijonov evrov. Predvsem pa bi na večni lestvici osvojenih turnirjev za grand slam prehitel velika tekmeca, ki sta jih tako kot on do zdaj osvojila kar 20. FOTO: AP

"Lansko leto je bilo za vse zelo zahtevno in pandemija covida-19 je močno vplivala na finančno zdravje USTA (Ameriška teniška zveza). Kljub temu smo trdo delali in nadaljujemo z delom , da bi zagotovili dolgoročen uspeh tenisa na vseh ravneh. To delo je zagotovilo, da je v letu 2020 v tenisu sodelovalo več kot štiri milijone novih igralcev in igralcev, ki so se vrnili," je prilagoditev nagradnega sklada pojasnil predsednik USTA Mike Dowse.

V ženski konkurenci bo zmago branila Japonka Naomi Osaka.
V ženski konkurenci bo zmago branila Japonka Naomi Osaka. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.