Drugi športi

Kolesarji pred dirko za SP enotni: 'Vsi za Primoža Rogliča. Je edini od nas, ki lahko zmaga'

Innsbruck, 29. 09. 2018 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska kolesarska reprezentanca natanko ve, s kakšnim ciljem je prišla na svetovno prvenstvo v Innsbruck. Jasen kapetan je Primož Roglič, sedmerica reprezentančnih kolegov mu obljublja zanesljivo pomoč, saj verjame, da lahko Zasavec edini poseže v boj za najvišja mesta.

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Damjan Žibert

"Kapetan bo izključno Primož Roglič, je edini od nas, ki lahko na dirki zmaga. Izplača se nam osredotočiti na njegov nastop. Ostali bom naredili vse, da bo imel podporo med dirko, da bomo pokrivali napade, da nam ne bo treba loviti in krpati lukenj in da bo v finalu imel čim boljše izhodišče. Upamo na njegove čim boljše noge in bo pokazal, kaj zna," je jasen Matej Mohorič. Čeprav Roglič ne želi na glas razmišljati, kdo se lahko bori za medalje in ali se bo z njimi boril za najvišja mesta, je o tem povsem odkrit Mohorič. "Mislim, da ima realne možnosti za zmago. Nikoli še ni vozil tako dolge in zahtevne dirke. To ni ključnega pomena. Na dirko se je pripravil z vsemi dolgimi in težkimi treningi. Zaupamo v njegove sposobnosti in verjamemo, da se lahko kosa z najboljšimi." Mohorič kot eno ključnih stvari vidi, da fantje že dlje časa vedo, kdo je bil izbran za SP. "To je zelo pomembno. Nihče od članov ekipe ni imel pomislekov, ali bo nastopil ali ne. Ni bilo treba razmišljati o kvalifikacijah za ekipo, imeti pretirano dobrih rezultatov na dirkah prej. To je lahko naša prednost." Eden od ključnih mož Rogliča v vožnji navkreber bo verjetno Jan Polanc, ki od svoje naloge ne beži. Svoje delo bo moral opraviti v drugem delu dirke. "Treba bo pokrivati nevarne skoke večjih reprezentanc. Če bo prišlo do položaja, tudi z narekovanjem ritma. Odvisno, kako se bo zadnji del dirke odvijal," je povedal Polanc. "Vsak mož bo dobil svojo nalogo, moral jo bo opraviti čim bolje. Treba je priti do zadnjih krogov s čim več kolesarji, da bomo lažje imeli dirko pod nadzorom. Primož bo moral sam opraviti z zadnjim, zelo težkim klancem," je dodal Polanc.

Primož Roglič je celo med favoriti za zmago na SP.
Primož Roglič je celo med favoriti za zmago na SP. FOTO: Damjan Žibert

Selektor Andrej Hauptman bo poleg Rogliča, Mohoriča in Polanca v nedeljo računal še na Simona Špilaka, Luko Pibernika, Domna Novaka, Jana Tratnika in Grego Boleta, ki bo kljub padcu prejšnji teden in oteklemu kolenu stisnil zobe in pomagal do čim boljšega rezultata. "Vse imamo razdelano, kdo in kaj bo moral narediti. Odvisno je, kako se bo dirka razvijala, kakšna bo taktika drugih ekip. Prilagodili se bomo. Mogoče bomo lahko naredili kakšno potezo več," o taktiki in vlogi posameznikov še ne želi preveč povedati Hauptman. "Večina fantov je dolgo vedela, kdo bo v ekipi, na dirko smo se posebej pripravili. Pozoren je treba biti na vse. Vsaka ekipa ima svoje karte in bo skušala presenetiti favorite. Na enodnevni dirki si ne smeš dovoliti niti ene napake. Pomembno je biti osredotočen. Fantje držijo skupaj. V vsakem položaju bodo nesebično reagirali, in to je pomembno," je pred nedeljskim vrhuncem SP optimističen Hauptman.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

celjan2
30. 09. 2018 08.33
+1
Upam, da vsi ti obeti ne predstavljajo prehudega bremena zanj. Zdrži in se drži Primož.
dr.Megla
30. 09. 2018 08.04
+1
Pokaži jim, kdo je glavni in vso srečo. . .
JackSparrovwvw
29. 09. 2018 21.08
+3
Rogla, mi te podpiramo v dobrem in slabem. Srečno!!!
StAnalitik
29. 09. 2018 19.00
+2
Dajmo fantje,mi smo z vami !!!
Enmajstr
29. 09. 2018 11.35
+13
To se vidi kakšni dobri ljudje so kolesarji
poper00
29. 09. 2018 11.27
+15
Resnično spoštovanja vredna reprezentanca
Mich Diam
29. 09. 2018 11.09
+14
Lepo da so enotni, pa srečno vsem!
Haralmaan
29. 09. 2018 09.59
+17