Drugi športi

Kolesarji proti legalizaciji dopinga

Milano, 15. 10. 2010 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zadnja večja kolesarska preizkušnja, sobotna dirka po Lombardiji, bi se lahko začela s protestom nastopajočih kolesarjev.

Doping
Doping FOTO: Reuters

Ti napovedujejo desetminutno zamudo starta, s čimer bi pokazali svoje nestrinjanje s predlogom italijanskega dopinškega preiskovalca, ki meni, da je legalizacija dopinga ena od možnih rešitev kolesarskega športa.

Glavna nasprotnika ideje preiskovalca Ettoreja Torrija – prepričan je, da je grešnikov precej več, kot jih odkrijejo – in pobudnika protesta sta Belgijec Philippe Gilbert in Čeh Roman Kreuziger, ki sta se o tem pogovarjala po telefonu.

"Hočemo pokazati, da kolesarstvo ni samo doping. Prepričani smo, da je čistejši od mnogih drugih športov in da je šport, ki se najbolj bori proti dopinškim goljufijam," je dejal Gilbert, zmagovalec četrtkove dirke Gran Piemonte in tudi eden večjih favoritov 260 kilometrov dolge dirke po Lombardiji, ki jo je lani dobil.

Po napovedih naj bi v krog možnih zmagovalcev tekme, ki se bo začela in končala v Comu, sodili še Avstralec Cadel Evans, Italijan Vincenzo Nibali in Luksemburžan Fränk Schleck. Slovenci upajo, da se bo v boj za vrh vmešal tudi kolesar Radioshacka Jani Brajkovič, ki je imel na tej dirki že velike uspehe.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dohhhh
15. 10. 2010 15.55
Seveda da so proti legalizaciji dopinga, ker v tem primeru če bi to postalo legalno bi stran vrgli več milijonov € ki so jih vložili v substance, ki se jih ne opazi na kontroli in tako bi izgubili prednost pred drugimi.