16°C

Kolumbijski zvezdnik predal boj: Bernal zapušča Tour

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
71
Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) ne bo nastopil v 17. etapi dirke po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo na spletni strani. Lanski zmagovalec Toura je v zadnjih dveh etapah v primerjavi z najboljšimi, rumeno majico nosi Primož Roglič (Jumbo-Visma), izgubil skoraj 18 minut.

Bernal (desno) pozdravlja Primoža Rogliča pred začetkom letošnje enajste etape.
Bernal (desno) pozdravlja Primoža Rogliča pred začetkom letošnje enajste etape.FOTO: AP

Egan Bernalje v nedeljski 15. etapi na Grand Colombier v primerjavi z vodilnim slovenskim dvojcem, Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem(UAE Team Emirates), izgubil več kot sedem minut. V torkovi 16. etapi do Villard-de-Lansa pa je izgubil še dodatnih deset minut. Potem ko je izpadel s seznama kolumbijske reprezentance za svetovno prvenstvo v italijanski Imoli, je v sredo prišla še potrditev, da Bernal zapušča dirko po Franciji.

PREBERI ŠE
Andy Schleck pred dnevom resnice: Pogačar bo moral nekaj narediti

"Egan se bo osredotočil na okrevanje in se v nadaljevanju sezone posvetil drugim ciljem. To odločitev smo sprejeli v dobro našega kolesarja," je dejal šef ekipe Ineos Grenadiers Dave Brailsford.

Bernal: Najboljša rešitev v tem trenutku
"To ni način, kako sem želel končati Tour, ampak strinjam se, da je to najboljša rešitev v tem trenutku in v teh okoliščinah," je ob tem dodal 23-letni kolesar, ki je dirko začel z bolečinami v hrbtu.

V sredo bo na sporedu kraljevska etapa od Grenobla do strmega prelaza Loze na 2304 metrih nadmorske višine. Prvo in drugo mesto v skupnem seštevku bosta branila Roglič in Pogačar. Razlika med njima je pred zadnjimi petimi etapami 40 sekund, Bernal pa je kljub velikemu zaostanku (vsaj javno) vztrajal vse do minulega konca tedna, ko je z objavo na Instagramu priznal, da je vsega konec.

"Danes sem izgubil vse upe po zmagi na tem Touru, dal sem vse od sebe in izgubil nekaj let življenja," je pred dvema dnevoma na Instagramu zapisal razočarani Bernal. "A nekaj znotraj mene se je prebudilo in tega se oklepam. Z željo po povratku na mojo najvišjo raven. Naj vas ne skrbi zame, vrnil se bom odločnejši kot kadarkoli!! To dolgujem moji ekipi, osebam, ki me podpirajo, in moji državi. I will be back (vrnil se bom, op. a.),"je zapis, ki ga je podal v španščini, v slogu Arnolda Schwarzeneggerja v angleščini zaključil Bernal.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Spoštovanje," je pred slabim tednom ob skupni fotografiji z Rogličem pripisal Bernal:

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke