Drugi športi

KOMENTAR: Nizozemska, HVALA, tole je bolelo!

Celje, 11. 01. 2021 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
16

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je pred začetkom svetovnega prvenstva osmešila proti spoštovanja vredni Nizozemski. Najbolje pri vsem skupaj je, da je klofuta, v obliki remija (27:27), prišla v pravem trenutku. Evropske kvalifikacije se nadaljujejo marca.

Klemen Ferlin
Klemen Ferlin FOTO:

"Si bil na tekmi? Bolje, da nas nisi prišel gledat! Katastrofalno smo odigrali ..." Besede enega od reprezentantov, ki je pristopil po tekmi, ko je slovenska članska izbrana vrsta zapuščala Zlatorog, ko je že brnel avtobus, da igralce odpelje v Laški mehurček. Igralcu ni bilo lahko, verjetno nikomur od reprezentantov po zapuščanju Zlatoroga ni bilo enostavno. Niti tistim, ki so sedeli na tribuni, kaj šele na klopi. In prav je tako. Remi z Nizozemci (27:27) je bil enak porazu in pravšnja zaušnica za visokoleteče slovenske reprezentante, ki od uvodne novinarske konference sanjajo medaljo na svetovnem prvenstvu! V kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo so na prvih dveh tekmah pustili zelo bled vtis. V 120 minutah smo videli en vrhunski polčas in 90 minut povprečne igre. Sploh sinoči v Zlatorogu se je za hip zdelo, da Slovenija zna stopiti na plin, ko je treba, zmleti tekmeca, kot smo temu bili priča v Almereju na Nizozemskem. Pa očitno (še) ne zna, ali pa to zelo dobro skriva pred očmi javnosti, tekmeci za najvišja mesta na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Selektor Ljubomir Vranješ je napovedoval trdno obrambo, hiter pretok žoge, veliko teka, različne modele igre ... V Zlatorogu smo vse to in še vero v zmago videli! Žal le, da pri fantih v oranžnih dresih. Leteli so po igrišču, niso se predajali tudi, ko so deset minut pred koncem zaostajali 5 golov. Upali so si, igrali v obrambi tako požrtvovalno, da jih je bil užitek gledati. Zlomilo jih ni niti dejstvo, da so imeli štiri minute pred iztekom igralnega časa dva igralca manj v polju, Slovenci pa gol naskoka in avtocesto do zmage. 

Krožna napadalca (na fotografiji Blaž Blagotinšek) si zaslužita pozitivno oceno za igro v Zlatorogu.
Krožna napadalca (na fotografiji Blaž Blagotinšek) si zaslužita pozitivno oceno za igro v Zlatorogu. FOTO: Aljoša Kravanja

A pred vrhuncem sezone za zasedbo, ki je na Evropskem prvenstvu osvojila 4. mesto (čeprav tistih zares top reprezentanc ni premagala), se zdi, da Vranješ nima igralca, sposobnega odločiti tekmo. Ali pa ga dobro skriva. Čeprav je zasedba sestavljena iz igralcev, ki si kruh služijo pri zmagovalcu Lige prvakov THW Kielu, finalistu tekmovanja Barceloni, Telekom Veszpremu, Pick Szegedu, Nantesu, Meškov Brestu ... sinoči niso znali dokončati dela. Vtisa niso uspeli popraviti, ker je bil slab večji del tekme, ampak priložnosti, da premagajo Nizozemce drugič v nekaj dneh, je bilo dovolj. A očitno premalo. Očitno bo treba narediti nekaj, da se dokončno prebudijo strelci z zunanjih položajev, da postanejo nevarni za tekmeca, da bo prostora več tako za krila, kot sinoči v Zlatorogu zelo učinkovite krožne napadalce. To bi pomenilo, da ta zasedba lahko sanja velike stvari na rokometnem mundialu. Dokler bo igra v obrambi povprečna, v napadu pa brezidejna, bomo lahko o lahkih golih sanjali. Kot se zdi, da sanja(m)jo medaljo, kar ni prepovedano, a pokazati je treba več, igrati bolje, drugače. Kot Slovenija zna, sploh, ko zasedba stopi skupaj.

Ko obvelja "vsi za enega, eden za vse" in reprezentanca deluje kot dobro namazan stroj. Zdravi oz. covid negativni naj bi bili po zadnjih informacijah vsi, selektorja ne čaka posebej enostavna naloga, ko gre za sestavljanje seznama potnikov za Zagreb in pot proti Egiptu. V vsakem primeru je čas, da se vsi igralci ta trenutek pogledajo v ogledalo, se vprašajo, če so resnično naredili vse, kar je treba, da oblečejo slovenski dres. Če je odgovor NE, potem je prav, da se zamislijo, če je odgovor DA, so prekleto samozavestni. In samozavestni bodo morali biti, če želijo uresničiti sanje. Predvsem pa bodo morali igrati kolektivno, osebne cilje podrediti cilju zasedbe in navdušiti. V preteklosti so že, zakaj ne bi tudi tokrat. Začetek svetovnega prvenstva je pred vrati, priložnosti, da pokažejo, da so jim na prvih dveh tekmah kvalifikacij za EP misli pretirano begale k SP, bo dovolj. Najprej jih v skupini H čaka Južna Koreja. In razmišljati bo treba le o vsaki naslednji tekmi, tekmecu. Da bi lahko začeli ob morebitni uvrstitvi v polfinale, razmišljati o medalji. Do takrat pa fantje, potrudite se, saj znate in zmorete! Tudi, ko se zdi nemogoče, kot je bilo v tekmi za 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji. 

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
11. 01. 2021 20.11
+0
Takole bodo hitro zaključili prvenstvo.
neodvisneš
11. 01. 2021 18.48
-2
In spet bomo gledalci nesramni. Mačkovšek sploh ne vem kj dela v reprezentanci,Heningman adijo pamet.Kot da tekmujeta v napadu kdo je bolj smešen. Imamo daleč najslabša beka za na prevenstvo in spet bomo mogli igrati z dvema srednjima.
User792410
11. 01. 2021 19.19
+3
Na žalost na levem zunanjem nikoli nismo imeli nekih vrhunskih igralcev in posledično Vranješ niti nima neke druge izbire. Sta pa Heningman in še posebno Mačkovšek že pokazala, da sta ob dobrem dnevu lahko izjemno učinkovita, ampak problem je v tem, da je pri njiju teh dobrih dni in za ta rang bistveno premalo.
Stanchy55
11. 01. 2021 16.03
-4
Na hladno za nekaj časa, pa brez plačila.
Nikdar več
11. 01. 2021 16.02
+2
Tole jim bo dalo vedeti na SP, da brez totalne koncentracije in hitre igre ne bo uspeha. Mislim, da bo tale poraz vzpodbuda, da dajo misel lahko bomo na stran....
bekson74
11. 01. 2021 15.48
+3
je bla ena reklama...mi nimamo nobenih krjilj...pr nas pa še bekov ni..ne rabiš bit 2m , SRCE PA JAJCA je treba met za zaključit tako tekmo
vectra c
11. 01. 2021 14.50
+2
Opozorilo za naprej je bilo to👍
podalpski
11. 01. 2021 14.44
-2
ha ha ha ampak tud ić ne pomaga več?? 2 manj Nizozemca pa še naši ne pobedvajo oh oh
James Bond
11. 01. 2021 14.34
-2
...po moje so skrivali pred očmi javnosti ..zaradi svet.prvenstva...po moje...haha
Kembl
11. 01. 2021 14.15
+1
Ne vem kaj se čudite, saj smo igrali skoraj brez vratarja, da ne govorim o napadu. Vračate se nazaj kot , da ste vse pozitivni na korono.
User792410
11. 01. 2021 13.47
+16
Na koncu koncev mi je je bilo všeč, da Vranješ "ni želel reševati" nastale situacije in celo nevarnosti poraza, ampak je pustil, da se po naravni poti zgodi kar se mora zgoditi. Mislim, da jih bo Nizozemska zaušnica streznila veliko bolj kot, če bi jih lahko selektor.
Žac
11. 01. 2021 14.03
+4
Je tako. Upam da jih bo to "streznilo" pred SP. Bolj zdaj kakor na SP.
reaf
11. 01. 2021 13.37
+13
Dokler SLO reprezentanca ne bo imela v svoji ekipi dva predrzna "razbijača", ki sta sposobna zabijati gole iz 9m, tako dolgo medaljo lahko le sanjamo!!! Mačkovšek bi moral zabijati najmanj po 6-7 golov na tekmo, tako pa je cel prestrašen in neučinkovit ... skratka negledljivo!
i141
11. 01. 2021 13.43
+2
reaf
11. 01. 2021 13.47
+7
juhej77
11. 01. 2021 14.46
+7
kasn Mačkovšek dejte no..isce strel sz 6 metrov... tak tip bi se mogu dvigat iz 10 metrov in parat mreže!