Drugi športi

Koronavirus odnesel tudi največji kolesarski dogodek pri nas, dirko Po Sloveniji

Ljubljana, 20. 03. 2020 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kolesarska dirka Po Sloveniji, največji kolesarski dogodek in edina etapna dirka v Sloveniji, bi morala letos zabeležiti 27. izvedbo. Uvedeni ukrepi za preprečevanje epidemije novega koronavirusa pa so že v tem trenutku takšni, da je organizacijski odbor dirke sprejel težko, a hkrati odgovorno odločitev: dirke letos ne bo.

Organizacija kolesarske dirke Po Sloveniji, ki je lani zabeležila rekordne podatke o gledanosti in bi morala letos potekati med 10. in 14. junijem, je kompleksen projekt z velikim številom sodelavcev in partnerjev, pri čemer je ključna časovna komponenta oziroma pravočasnost priprave vseh dejavnosti. Upoštevaje vsa znana dejstva in ukrepe, so v Kolesarskem klubu Adria Mobil, ki je dolgoletni organizator dirke, po pogovoru s ključnimi deležniki in partnerji sprejeli odločitev, da se kolesarska dirka po Sloveniji 2020 odpove.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V smislu organizacije bi morale v tem trenutku potekati že vse dejavnosti za izvedbo letošnje slovenske pentlje. Glede na dejstvo, da so vse dejavnosti na terenu do nadaljnjega preklicane ter da je pod vprašajem realna možnost financiranja dogodka, smo morali sprejeti odgovorno odločitev, da se letošnja dirka Po Sloveniji odpove," je o preklicu osrednjega kolesarskega dogodka pri nas povedal Bogdan Fink, dolgoletni organizacijski direktor.

Odločitev je bila vse prej kot lahka, saj so bile številne aktivnosti v organizacijskem smislu že izvedene, dogovori s partnerji projekta ter priprave na prvo javno predstavitev pa v polnem teku, je še dejal Fink. "Odločitve o preklicu nismo sprejeli z danes na jutri, temveč preudarno, skrbno in upoštevajoč širši kontekst organizacije dirke. Sprejeti ukrepi s strani države v tem trenutku ne omogočajo več nadaljnjega izvajanja organizacijskih in promocijskih dejavnosti, obenem pa se moramo zavedati tudi dejstva, da bi z nadaljevanjem aktivnosti Kolesarski klub Adria Mobil kot glavni organizator dirke pričel prevzemati preveliko odgovornost v smislu zdravja in varnosti vseh sodelujočih. Zaradi tega smo v organizacijskem odboru sprejeli odločitev, da se letošnja izvedba dirke odpove," je pojasnila Mojca Novak, predsednica organizacijskega odbora dirke.

Kolesarske dirke, ki je zadnja leta močna pridobivala na veljavi v svetovnem merilu, letos ne bo.
Kolesarske dirke, ki je zadnja leta močna pridobivala na veljavi v svetovnem merilu, letos ne bo. FOTO: Aljoša Kravanja

Kolesarske dirke Po Sloveniji tako letos ne bo, organizacijski odbor dirke pa se za sodelovanje pri dosedanjem delu ter za razumevanje sprejete odločitve zahvaljuje vsem sponzorjem in partnerjem projekta, so še sporočili organizatorji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
20. 03. 2020 12.18
+3
Škodaaa, vsako leto jo z veseljem spremljamo in navijamo. Upamo,da bo drugo leto spet. naj čimprej izgine ta Koronahudič, ki nam greni življenja na vseh ravneh.
vindstar977
20. 03. 2020 11.52
+2
Predsednik organizacije mislim ne naš dragi Predsednik Pahor
Apostol1
20. 03. 2020 11.52
+0
Škoda , da je ne bo ,toda jasno je kaj ima tule absolutno prednost , ZDRAVJE.
vindstar977
20. 03. 2020 11.52
-1
Itak saj tudi lani je bila skopa udeležba. Organizator nima več sredstev in prostovoljcev, ker je predsednik z temi sredstvi takrat peljal družino v ZDA na RAM. Niti za piknik niso potem imeli baje.. se sliši okrog...
Woltan
20. 03. 2020 11.16
+7
Kaj jim je pa drugega preostalo.
Đekson
20. 03. 2020 11.01
+14
Še LJ maraton naj odnese pa smo zmagal
Đekson
20. 03. 2020 11.01
+2
uporabnica1
20. 03. 2020 11.01
+4
Res škoda! Gledanost je iz leta v leto večja (seveda predvsem zaradi naših šampionov). Letošnja sezona bo zelo boga. Zelo sem se veselila, saj smo nekako vsi pričakovali boje med Pogijem in Roglo, pa da bo Moho spet imel vrhunsko sezono. Velika škoda je predvsem za Primoža in Luko, s temi odpovedmi sta onadva največ izgubila, saj sta oba že čez 30. Predvsem vprašanje kdaj bo Luka še imel tako priložnost kot šprinter, saj vemo, da pri šprinterjih je to drugače, ko si enkrat že med starejšimi, težko konkuriraš mladim raketam (Ala Ewan in Ackermann).. Praktično vsi njegovi cilji sezone so šli v maloro... No Primož pa bo še imel priložnost, če voziš na GC, je vseen to še mal drugače. Tadej in Matej sta še tako mlada, da nas bosta še lahko razveseljevala, no tudi Polanc ima še čas. Upam pa, da vsaj jeseni uspejo izpeljati klasike, drugače bosta Luka in Matej ostala brez svojih dirk v sezoni. Samo, da ne bo Tour odpovedan, drugače bo še Primož ostal brez dirkanja!
Drugorazredni
20. 03. 2020 10.44
+4
Pa vse sem zrihtal