Drugi športi

Koronavirus zagodel reprezentantkam: Zuličeva pozitivna, Pandžićeva na testiranje

Ljubljana, 13. 04. 2021 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska rokometna reprezentanca se v Ljubljani pripravlja na kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Po ponedeljkovem zboru je izbrana vrsta ostala brez Nine Zulič, pri kateri je okužbo s koronavirusom potrdil tudi PCR-test, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Na prvem zboru pod vodstvom selektorja Dragana Adžića, ki je zamenjal Uroša Bregarja, jo je izbrani vrsti zagodla nova realnost. Hitri test ob prihodu na priprave je pri Zuličevi zaznal okužbo s koronavirusom, potrdil jo je tudi PCR-test, zaradi česar 25-letna organizatorka igre v tokratni akciji reprezentanci ne bo mogla pomagati.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: AP

V samoizolaciji je trenutno še vedno Amra Pandžić, ki si z Zuličevo deli klubsko slačilnico v Turčiji in je bila z njo v tesnem stiku. Vratarko v torek pozno popoldne čaka PCR-test, ki bo dal odgovor o možnostih priključitve k preostali ekipi. Z obema rokometašicama je v stiku trenerski štab, ki jima pripravlja individualne programe vadbe. 

Izbrana vrsta je sicer od torka zjutraj v polni razpoložljivi zasedbi. Po nedeljski tekmi v Rusiji sta se v ponedeljek zvečer soigralkam na pripravah pridružili Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, v torek zjutraj pa še Branka Zec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za reprezentantkami že dva treninga 
Reprezentanca je v prestolnici opravila dva treninga, vmes pa v ponedeljek zvečer imela tudi sestanek, na katerem je selektor Adžić igralkam predstavil svoje poglede in želje. Kot je večkrat že poudaril, od prvega dne po prevzemu selektorskega mesta na projekt slovenske ženske reprezentance gleda dolgoročno. Zaradi tega je na sestanek povabil tudi četverico igralk, ki so trenutno oddaljene od rokometnih igrišč. Poškodovani Valentina Tina Klemenčič in Nina Žabjek ter Alja Varagić in Tamara Mavsar, ki sta trenutno na porodniškem dopustu, so se z veseljem odzvale vabilu.

Slovenke v boju za tretji zaporedni nastop na svetovnem prvenstvu čakata obračuna z Islandkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.