Drugi športi

Koštomaj kot prvi Slovenec do lepega uspeha na CrossFit 'olimpijadi'

Madison, 02. 08. 2019 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ameriškem Madisonu se je pričelo težko pričakovano svetovno prvenstvo v CrossFitu, Reebok CrossFit Games, kjer ima Slovenija prvič tudi svojega predstavnika. Aleks Koštomaj iz Reebok CrossFita Ljubljana kot prvi slovenec nastopa na tako imenovanih CrossFit Games.

Koštomaj (na fotografiji) je v ZDA spisal zgodovino slovenskega CrossFita.
Koštomaj (na fotografiji) je v ZDA spisal zgodovino slovenskega CrossFita. FOTO: Reebok CrossFit Ljubljana

CrossFit je najhitreje rastoča rekreacijska vadba na svetu saj je v petnajstih letih iz ideje in koncepta zraslo več kot 14.000 licenciranih telovadnic po vsem svetu. V tej skupinski vadbi, ki temelji na prvinah gimnastike, vaj z lastno težo in dviganja uteži, se tudi tekmuje in vsakoletne kvalifikacije za CrossFit Games, ki veljajo za neuradno svetovno prvenstvo s podelitvijo lovorike Fittest on Earth (najbolje pripravljen na svetu, op. a.). Vse to je dokaz priljubljenosti CrossFita, saj se vsakič za nastop v končnici poteguje preko 400.000 tekmovalcev z vsega sveta.

Letošnje igre so prava "olimpijada", saj se jih udeležujejo tekmovalci iz 114 držav. Prvič tudi tekmovalec iz Slovenije Aleks Koštomaj, ki je izjemno uspešno nastopil in se v prvih dveh preizkušnjah kot 36. prebil med najboljših 50. Naslednja preizkušnja ga lahko pripelje med 40 najboljših, na vrhu je trenutno Američan Matthew Fraser z 200 točkami, Koštomaj jih ima 82. 

Za Aleksom so sicer dolgotrajne sistematične priprave pod budnim očesom trenerja Luke Goloba v športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana, že dosedanja dva nastopa pa sta mu zagotovila izjemno in nepozabno uvrstitev.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jejhata001
02. 08. 2019 20.24
+4