Drugi športi

Kraljem na 'loteriji' drugo mesto na naboru lige NHL

Los Angeles, 27. 06. 2020 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Za hokejisti Los Angelesa, ki jim kot kapetan poveljuje slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ni najboljša sezona v hokejski ligi NHL, saj ne bodo nastopili v končnici, jim je pa "loterija" namenila drugo mesto na naboru novincev. Na seznamu mest, ki bi lahko izpeljala letošnjo končnico, ostaja pet kandidatov, odločitev pa še ni znana.

Pravico prve izbire na letošnjem naboru lige NHL bo imela ena izmed osmih ekip, ki si v nadaljevanju sezone v predkrogu končnice ne bo priborila boja za Stanleyjev pokal. Ekipa bo izžrebana pred začetkom končnice. Vsaka ekipa bo imela 12,5 odstotka možnosti, da ji pripade možnost prvega izbora. Drugo mesto je po loteriji pripadlo Kraljem, ki so sicer četrto najslabše moštvo lige.

"Smo precej vznemirjeni. Vedno se je dobro premakniti gor ali gol, kakorkoli že rečete temu. To je vznemirljiv trenutek za LA Kings in celotno franšizo. To nam daje resno možnost, da dobimo igralca, ki je blizu tega, da lahko kmalu zaigra v NHL," je loterijo pokomentiral predsednik kluba Luc Robitaille, ki je ob tem spomnil, da so v zadnjih treh desetletjih obakrat odlično izkoristili drugo pozicijo na naboru. Leta 2008 so izbrali Drewa Doughtyja, ki sodi med najboljše branilce v ligi, s katerim so v letih 2012 in 2014 osvojili naslov prvaka, leta 1986 pa so izbrali Jimmyja Carsona, ki so ga pozneje zamenjali za Wayna Gretzkyja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot tretja bo imela pravico do nabora 2020 ekipa Ottawa Senators. Najboljše možnosti za prvo mesto je imel Detroit Red Wings, ki pa je padel na četrto pozicijo. V loterijo je bilo vključenih sedem najslabših ekip letošnje sezone in osem ekip, ki jih pred nadaljevanjem zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone čaka še predkrog končnice.

Los Angeles Kings bodo imeli dobre možnosti za "ulov" na naboru.
Los Angeles Kings bodo imeli dobre možnosti za "ulov" na naboru. FOTO: AP

V izjavi za javnost lige NHL so zapisali, da so kandidati za izvedbo končnice (prilagojena izvedba s 24 moštvi) Las Vegas, Chicago, Edmonton, Toronto in Los Angeles, s tega seznama pa je nazadnje odpadel Vancouver. John Horgan, premier province Britanska Kolumbija, kjer se nahaja Vancouver, je po izjavi lige dejal, da je odločitev posledica skrbi za javno zdravje in da v provinci ne želijo tvegati ter spreminjati protokolov za organizacijo tako velikega športnega dogodka.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.