Drugi športi

Kralji ob asistenci Kopitarja izgubili v Las Vegasu

Las Vegas, 06. 02. 2021 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Vegas Golden Knights je v severnoameriški hokejski ligi NHL v Las Vegasu Los Angeles Kings ugnala s 5:2. Kapetan gostov Anže Kopitar je v 19 minutah in 19 sekundah na ledu podal Dustinu Brownu za zadnji gol na tekmi v 14. minuti zadnje tretjine. Z 12 asistencami je na petem mestu lige.

Kralji Anžeta Kopitarja so še naprej v bledi formi.
Kralji Anžeta Kopitarja so še naprej v bledi formi. FOTO: AP

Kralji so z osmimi točkami ostali pri dnu lestvice NHL – na 29. mestu, za njimi so le igralci Detroita (6) in Ottawe (5). Vegas je po prvi tekmi po 25. januarju zaradi prisilnega premora in okužb z novim koronavirusom v ekipi na 11. mestu (13).

Nicolas Hague in William Karlsson sta dosegla po gol in dve podaji, Max Pacioretty je imel tri asistence, Marc-Andre Fleury pa je ubranil 27 strelov gostov. Čuvaj mreže slednjih Jonathan Quick je zapustil led po štirih prejetih golih iz desetih strelov.

Njegova zamenjava Cal Petersen je nato iz 26 naslednjih strelov domačih enkrat odšel po plošček v mrežo. Kralji so izgubili tretjič v nizu in v tem času dali le štiri, prejeli pa 14 golov.

Philadelphia Flyers je izgubila doma z Boston Bruins z 1:2, ker sta Brad Marchand in Sean Kuraly zadela v razmaku 27 sekund zadnje tretjine. San Jose Sharks so v Anaheimu Duckse porazili po kazenskih strelih s 5:4. Evander Kane in Brent Burns sta imela pa gol in podajo v statistiki, Martin Jones pa je nanizal 33 obramb, pet v podaljšku, gola pa ni prejel niti iz kazenskih strelov.

Tampa Bay Lightning so odpravili Detroit Red Wings s 3:1 za vodstvo v svoji skupini, v karieri so drugi hokejisti Floride Panthers po zmagi nad Nashville Predators s 2:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi severnoameriške hokejske lige NHL:

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 1:2 
Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 3:1 
Florida Panthers – Nashville Predators 2:1 
Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 5:2 
(Anže Kopitar podaja v 19:19 min. za Los Angeles) 
Anaheim Ducks – San Jose Sharks 4:5 (kazenski streli)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.