Drugi športi

Krimovke z zmago napredovale v drugi del Lige prvakinj

Ljubljana, 03. 11. 2018 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v tekmi 4. kroga Lige prvakinj doma premagale Podravko Vegeto s 27:20 in si zagotovile glavni del najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. V naslednjem krogu bodo Ljubljančanke znova igrale pred domačimi gledalci, čez čaka jih obračun z madžarskim Györom.

Tjaša Stanko
Tjaša Stanko FOTO: Aljoša Kravanja

Rokometašice Krima so si z zmago proti Podravki s 27:20 zagotovile glavni del lige prvakinj. Pot do uspeha ni bila tako lahka, kot kaže izid, saj so se hrvaške serijske državne prvakinje sredi drugega polčasa približale na 17:18, zapravile priložnost za izenačenje, a so se varovanke Uroša Bregarja pravi čas zbudile, ustavile nalet tekmic in na koncu zanesljivo slavile. Krimovke so zmagale drugič v skupini B in se prebile na drugo mesto, za madžarski Györ, ki ga tekma s Thüringerjem čaka v ponedeljek. V glavni del lige prvakinj napredujejo prve tri ekipe iz skupine. Za razliko od tekme pred dnevi v Koprivnici je bila na začetku obračuna na Kodeljevem dobro razpoložena kapetanka v vratih Krima Miša Marinček Ribežl. Tudi po njeni zaslugi so Ljubljančanke od 0:1 prišle do vodstva s 4:1. V osmi minuti je gostujoča klop vzela minuto odmora, po njej so Hrvatice dosegle gol, zapravile priložnost za 3:4, sledila pa sta hitra gola Sare Ristovske in Polone Barič za 6:2. Ko so gostje strnile svoje vrste v obrambi, so krimovke težko prihajale do zaključnega strela, igralke Podravke pa to izkoristile za -2, toda dva gola Lamprimi Tsakalou sta domače spet vrnile na +4 (8:4). V 21. minuti so domačinke prvič na tekmi povedla s šestimi goli prednosti (10:4), na odmor pa so igralke šle pri izidu 10:4.

Sara Ristovska
Sara Ristovska FOTO: Aljoša Kravanja

Začetek drugega polčasa je bil za Krim slab, zapravil je dva napada, Podravka pa dva unovčila za 12:14. Do 37. minute so domače znova zagospodarile na svojem igrišču in povedle z 18:13. Sredi polčasa in po zaslugi delnega izida 4:0 se je Podravka približala na 17:18 in Uroš Bregar je skušal gostujoči nalet ustaviti z minuto odmora. Težave krimovk v napadu so se nadaljevale, v 47. minuti je Dejana Milosavljević zapravila strel za 18:18. Po desetih minutah brez gola so Ljubljančanke v 48. minuti le zadele, Sara Ristovska je poskrbela za 19:17, nekaj sekund kasneje pa je za 20:17 zadela Tjaša Stanko. Ista igralka je zadela še v 49. in 50. minuti (22:17). Tri minute kasneje je šestič na tekmi zadela Tsakaloujeva za 23:17. Svoj delež je z obrambo dodala še Marinček Ribežlova, Olga Perederij je na drugi strani zadela za najvišjo prednost na tekmi 25:18. V 57. minuti so gostje zapravile napad in jasno je bilo, da bo domače vknjižile nov par točk.

Izid:
Krim Mercator
- Podravka Vegeta 27:20 (14:10)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BolecaResnica
03. 11. 2018 20.59
+11
Bravooooo punce!!!! Cestitke