Drugi športi

Po novem porazu krimovk: 'Dobra obramba, a slab napad za kakšno točko'

Ljubljana, 25. 10. 2021 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Razpoložena srbska vratarka Jovana Risović, ki je dobila prednost pred Barbaro Arenhart, in učinkovita Nataša Ljepoja, skupaj z igralko tekme Tjašo Stanko, so bile premalo za zmago v 5. krogu rokometne Lige prvakinj. Rokometašice Odense Håndbold so v Phönix Tag Areni slavile s 26:24. Prvo ime krimovk je bila Stankova, ki je sedemkrat premagala dansko vratarko. Evropsko tekmovanje se nadaljuje v soboto, ko v goste prihajajo aktualne prvakinje, rokometašice Vipersa. Izkupiček Ljubljančank v dosedanjem delu evropske sezone je klavrn. Na petih tekmah zgolj ena zmaga in to proti nižje postavljenim Turkinjam ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prve minute tretjega gostovanja v 27. zaporedni evropski sezoni krimovke niso bile strelsko najučinkovitejše. 

Z dvema osvojenima točkama Ljubljančanke zdaj zasedajo sedmo mesto v skupini B. Le turški Kastamonu je doslej še brez točke na dnu, pred varovankami Uroša Bregarja pa so od vrha Györ z desetimi točkami, Metz, Odense in CSKA Moskva s po šestimi ter Kristiansand in Sävehof s po štirimi.

Če je začetek zaznamoval nenatančne strele proti vratom Rebecce Althea Reinhardt in je bila strelska učinkovitost pri izidu 6:2 le 29 %, je v drugem delu prvega polčasa vajeti v svoje roke vzela krožna napadalka Nataša Ljepoja, ki je skupaj s Tjašo Stanko dosegla 80 % zadetkov Ljubljančank. Prvi gol na tekmi je z desnega krila dosegla japonska reprezentantka Ayaka Ikehara. Po dveh neuspešnih napadih Ljubljančank so gostiteljice vodile s 3:0. Prva je mrežo oranžnih načela Stankova. Poleg Ljepoje je bila za 6:3 učinkovita tudi Tija Gomilar Zickero, medtem ko je Risovićeva vztrajno odbijala poizkuse tekmic in v prvem polčasu ubranila številne strele na gol slovenskih prvakinj. Najvišja prednost domačink v prvem delu je bila šest zadetkov (13:7), ki se je v zaključku polčasa prepolovila (13:10). Ob štirih razpoloženih krimovkah je bilo pri Dankah uspešnih sedem posameznic. "V začetku tekme nismo bili na nivoju, kar nam ni uspevalo v napadu, se je odražalo tudi v obrambi. Ko smo našli pravo sedmerko, smo vzpostavili ravnotežje in se približali tekmicam. Borili smo se, a žoga nikakor ni hotela v gol. Na koncu smo bili žal za dva zadetka prekratki," je za uradno spletno stran kluba dejal trener Uroš Bregar.

Jovana Risović
Jovana Risović FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so bile krimovke bližje tekmicam, dosegle tudi zadetek več od tekmic (14:13) in se nekajkrat približale na dva zadetka zaostanka. Paula Posavec se je z natančnim strelom za izid 16:14 odkupila za zgrešeno priložnost v napadu pred tem, sedmi gol igralke tekme za izid 24:26 pa je napovedal napet boj do konca. V zaključku se je zdelo, da lahko nalet rokometašice iz Ljubljane pretopijo v pozitiven končni rezultat, a je za to zmanjkalo nekaj zbranosti in tudi časa. Izid se do konca tekme ni spremenil in točke so ostale na Danskem. V drugem polčasu sta se med strelke vpisali tudi Harma van Kreij in Alja Varagić. "Nismo osvojili dveh točk, kar je bil naš cilj. Skozi celotno tekmo smo lovile tekmice, bile že blizu, a v odločilnih trenutkih premalo učinkovite. Obramba je bila dobra, v napadu pa smo naredile preveč napak. Žal mi je, da nam ni uspelo," je za spletno stran krimovk povedala vratarka Jovana Risović. "Mislim, da smo v prvem polčasu naredile preveč napak. V drugem polčasu smo se jim že velikokrat približale, kaznovale pa so nas napake iz prvega polčasa, zaradi česar vse skupaj ni bilo dovolj, da bi danes zmagale," pa po porazu v Skandinaviji pravi Nataša Ljepoja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ŠTELJO
25. 10. 2021 13.33
+2
Krim meče denar vstran za okrepitve, ki to niso. Predvsem pa zamenjat trenerja saj je že veliko časa na klopi krimovk brez kakršnih koli uspehov
jezenslovenec
25. 10. 2021 10.56
+3
Zamenjat Bregarja. Vzame minuto odmora, potem pa samo deset sekund nekaj govori. Zakaj ne izkoristi celo minuto, tako kot je to delal nasprotni trener?
Definbahija
25. 10. 2021 10.23
+3
Bregar. Kdaj misliš , spiydit? Ko boste zadnje v SlO ligi?
vel.klovn
25. 10. 2021 10.22
+3
Ko bodo zamenjali trenerja, bodo tudi kakšno tekmo zmagale
jp20
25. 10. 2021 13.13
+1
V Sloveniji za moje pojme obstaja samo en vrhunski trener, pa še ta je raje šel v kolesarske vode. Tiselj. Le zakaj. O marsičem bi se morali vprašati na RZS, potem bo tudi klubska politika drugačna. Preveč napak se dela že pri podmladku. Kje si še videl igralko v kadetski reprezentanci k se med igro niti na nogah ne obdrži. Ampak tako pač je.