2°C

Krimovke daljši premor prekinjajo z obračunom z Dankami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
Marko Juvan /
KOMENTARJI
0
Po skoraj dvomesečnem premoru od evropske scene se krimovke vračajo na parket tudi v rokometni Ligi prvakinj. Konec tedna jih v ljubljanskih Stožicah čaka obračun z dansko ekipo Odense. Za Ljubljančanke bo to prva preizkušnja v tem koledarskem letu, saj je bila tekma proti norveškemu Vipersu zaradi okužb v taboru krimovk preložena. Krim je po nepopolnih devetih krogih s petimi točkami na šestem mestu razpredelnice skupine B, Odense je z devetimi mesto višje.

VEČ VIDEOVSEBIN

00:32

Kapetanka Nina Žabjek pred tekmo z Dankami

01:00

Natalija Derepasko pred novim izzivom v LP

Tjaša Stanko
Tjaša StankoFOTO: Aljoša Kravanja

Na obračunu petega kroga Ljubljančanke niso bile daleč ob zmage, vseeno pa so morale v Phöenix Tag Areni premoč priznati Dankam (24:26). 

Krim je po nepopolnih devetih krogih LP s petimi točkami na šestem mestu razpredelnice skupine B, Odense je z devetimi mesto višje. S stoodstotnim izkupičkom vodi madžarski Gjör, štiri točke zaostaja Vipers Kristansand.

Najbolj razigrana tekmica je bila Bo van Wetering s petimi zadetki, na drugi strani pa sta izstopali Tjaša Stanko s sedmimi in Nataša Ljepoja s šestimi natančnimi streli v vrata danske ekipe. Te so na lestvici z devetimi točkami uvrščene tik pred tigricami, ki so na šestem mestu skupine B. Danske predstavnice v najelitnejšem evropskem ženskem rokometnem tekmovanju so premagale še Kastamonu Belediyesi GSK, IK Sävehof in CSKA. Ekipo aktualnih danskih prvakinj sestavljajo domače igralke, Nizozemke, Norvežanki, Švedinja in Japonka. V tej sezoni kaže izvrstne predstave 22-letna Dione Housheer, ki je dosegla že 50 zadetkov. Vodilni kolesi ekipe, ki jo vodi Ulrik Kirkely, pa sta še Mia Rej Bidstrup in Mie Enggrob Højlund. "Dolgo smo bili brez tekem. Po zadnji smo se borile z raznovrstnimi težavami, po svetovnem prvenstvu prvenstvu je bilo dosti poškodb, nagajal pa nam je tudi koronavirus. Zadnje dni je položaj boljši, normalno treniramo, nekaj težavic je še, a upam, da se bodo do tekme rešile," je na spletni novinarski konferenci dejala trenerka Natalija Derepasko, ki je razkrila tudi taktiko, s katero se bo ekipa poskušala postaviti po robu. "V obrambi bomo morale biti borbene in požrtvovalne, v napadu pa potrpežljive. Z dolgimi napadi si bomo poskušale priigrati ugodne položaje za met, s tem pa tudi onesposobiti njihovo glavno orožje, protinapade. Danke so namreč izredno hitre," je načrt, kako igrati, predstavila Derepaskova. "Vesele smo, da smo se po dolgem času zbrale v Stožicah. Treniramo dobro, osredotočamo se na tekme, ki so pred nami, in prepričane smo, da bo rezultat nedeljske tekme s kančkom sreče obrnjen nam v prid," pa pred tekmo desetega kroga razmišlja kapetanka Nina Žabjek.

Natalija Derepasko
Natalija DerepaskoFOTO: RK Krim Mercator

Nadarjena sedemnajstletnica prihodnost Krima?
Na decembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji smo lahko v dresu reprezentance Konga spremljali nadarjeno 17-letno rokometašico Betchaidelle Ngombele, ki je nase opozorila z 21 zadetki. Visokorasla rokometašica bo nove rokometne izkušnje nabirala v klubski sredini Natatalije Derepasko. O nadarjeni rokometašici so se po prvenstvu, na katerem je Kongo po zmagi proti Tuniziji zaigral v glavnem delu tekmovanja in osvojil končno 23. mesto, razpisali tudi pri Mednarodni rokometni zvezi. "V njej sem videl velik potencial, zato smo jo povabili na afriško prvenstvo. V tistem tednu je zelo garala, živimo v Afriki in ljudje tukaj morajo garati, da pridejo do dobrega rezultata," je o Ngombelejevi takrat dejal kongovski selektor Younes Tatby. Kongovski selektor in Tanguy Yoka, podpredsednik nacionalne zveze ter kluba CARA Brazzaville, iz katerega prihaja 190 cm visoka rokometašica, bosta v Slovenijo pripotovala skupaj z Ngombelejevo. "Gre za mlado igralko, ki jo uvajamo v trenažni proces in za katero verjamemo, da predstavlja prihodnost kluba," za spletno stran pravi trenerka Natalija Derepasko.

Betchaidelle Ngombele
Betchaidelle NgombeleFOTO: RK Krim Mercator

Prihod mlade rokometašice je namreč prvi korak nadaljnjega sodelovanja s to afriško državo. "Podpis pogodbe z izjemno nadarjeno mlado rokometašico za klub predstavlja predvsem strateški korak za prihodnje obdobje. Glede na to, da vlada v Evropi pomanjkanje igralk tovrstnega profila, je podpis dolgoročne pogodbe s 190 cm visoko igralko še kako dobrodošel. Zdaj je na nas, da jo razvijamo v pravi smeri, cilj pa je razvoj do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da je obisk njene delegacije tudi priložnost za poglobljeno sodelovanje v prihodnje," je ob tem za spletno stran kluba dejala športna direktorica Deja Ivanović.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.