Drugi športi

'Tekma s Turkinjami bo pokazala, ali si sploh zaslužimo izločilne boje'

Ljubljana, 03. 02. 2022 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
1

Rokometašice Krima Mercatorja so na desetih tekmah te sezone Lige prvakinj zmagale le dvakrat. Premierno zmago v sezoni so osvojile oktobra prav proti turškim prvakinjam, s katerimi se bodo v soboto pomerile še v Stožicah. Ljubljančankam v boju za napredovanje v izločilne boje nekaj veljata le dve osvojeni točki.

Rokometašice iz slovenske prestolnice se v soboto vračajo na tekmovalni parket. 

Rokometašice Krima Mercatorja štiri tekme pred koncem rednega dela Lige prvakinj držijo mesto, ki še vodi v končnico tega elitnega klubskega tekmovanja. A v preostalem delu skupinskega dela Ljubljančanke čaka zahtevno delo.

V domači Areni Stožice bodo proti turškemu Kastamonu lovile tretjo evropsko zmago. Turška ekipa, ki v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja nastopa prvič, trenutno zaseda zadnje mesto v skupini B Lige prvakinj. V tej sezoni rokometašice Kastamona še niso okusile slasti zmage. Septembra so morale premoč priznati tudi Krimovkam, ki so bile v Turčiji boljše s 24:23. "Dobro smo analizirali tekmice, pripravljeni bomo," je pred dvobojem na novinarski konferenci dejala trenerka Natalija Derepasko, ki se zaveda, da je bila priprava na pomembni dvoboj zelo zahtevna, saj je bila ekipa dlje časa na prisilnem počitku. "Nikomur ni lahko v teh čudnih časih. Koronavirus nikomur ni prizanesel, a potrebno je živeti s tem, izgovorov zaradi tega ne bo," sporoča nekdanja odlična igralka Krima Mercatorja, ki je z Ljubljančankami kar dvakrat priplezala na evropski klubski prestol. 

Natalija Derepasko
Natalija Derepasko FOTO: Damjan Žibert

"Zavedamo se, da proti Turkinjam za nas šteje le zmaga. Ne razmišljamo o izločilnih bojih, mi moramo priložnost, da se udarimo v play-offu, šele izkoristiti. Sobota bo pokazala, ali si sploh zaslužimo napredovanje." V ekipi, ki jo vodi turški strokovnjak Hakan Günal, domače rokometašice moči združujejo s Črnogorkami, med katerimi v tej sezoni izstopa izkušena desnokrilna igralka Jovanka Radičević. Na 10 evropskih tekmah je dosegla že 64 golov, nazadnje je šestkrat zabila proti Sävehofu. 

To je za nas v tem trenutku in v tem delu tekmovanja zelo pomembna tekma. Bomo videli, ali smo zrele, da lahko igramo še naprej v Ligi prvakinj ali ne. Natalija Derepasko

Na začetku sezone je za Turkinje nastopala tudi slovenska reprezentantka Nina Zulić. Ljubljančanke bodo v obračun proti dvakratnim zmagovalkam turške rokometne lige vstopile z mislijo na zmago. Z njo bi prednost pred Turkinjami povečale na sedem točk, hkrati pa ohranile stik z zasedbo Sävehofa, ki po odigrani tekmi več trenutno zaseda šesto mesto. Po deset odigranih krogih rokometašice Krima Mercatorja držijo šesto mesto, ki jih vodi v razigravanje za četrtfinale. Do konca prvega dela jih čakajo še štiri tekme, po domači tekmi proti turškemu Kastamonu (5. februar ob 16.00) bodo gostovale v Franciji (9. februar ob 18.45) in Norveškem (12. februar ob 18.00). Na sklepnem dejanju skupinskega dela se bodo v Stožicah pomerile še proti švedskemu Savehofu. Morda bo prav zadnja tekma proti Skandinavkam odločilna za preboj v nadaljevanje LP.

V klubu so zaradi pomembnosti tekme pozvali vse navijače, naj pridejo bodrit Krimovke v čim večjem številu, na voljo pa so tako posamične vstopnice kot tiste v družinskem sektorju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
03. 02. 2022 17.20
+0
Tako je. Naučite jih tudi streljati od daleč tako kot ste vi znali pa bo uspeh zagotovljen.