Drugi športi

Krimovke v lov na prvo domačo zmago: Motivacija je velika. Verjamemo, da nam bo uspelo

Ljubljana, 22. 10. 2022 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja pred daljšim reprezentančnim premorom čaka še ena domača evropska preizkušnja. V nedeljo bodo na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze gostile francoski Brest, za katerega igrajo tudi tri Črnogorke (Tatjana Brnović, Itana Grbić in Djurdjina Jauković). Ljubljančanke imajo trenutno na svojem kontu zgolj eno zmago v Ligi prvakinj, ki so jo dosegle na Češkem, na domačem parketu pa še iščejo pot do pozitivnega rezultata.

Jovanka Radičević
Jovanka Radičević FOTO: Aljoša Kravanja

Bodo Krimovke uspele priti do druge evropske zmage, sploh prve domače v letošnji evropski sezoni ali pa se bodo Francozinje veselile tretjič? To je ključno vprašanje pred nedeljskim dvobojem, ko bodo Ljubljančanke pred daljšo reprezentančno pavzo le skušale priti do novih točk v Ligi prvakinj. "Nedelja bo pokazala, katera ekipa je boljša," na kratko pravi trener Krima Mercatorja Dragan Adžić, ki je skupaj s sodelavci podrobno analiziral igro Francozinj. "Tekmice dobro poznamo, tudi one pa dobro poznajo mene in nas," pred šestim krogom EHF Lige prvakinj pravi glavni trener Ljubljančank. Presenečenj v taboru serijskih slovenskih prvakinj ne pričakujejo, sami pa se v nedeljsko tekmo podajajo z jasnim načrtom: osredotočeno in stabilno v napadu skozi vseh 60 minut. "V ekipi smo se veliko pogovarjale o padcu igre v drugem polčasu. Verjamem, da bomo napad izboljšale ter z organizirano in osredotočeno predstavo težavo odpravile. Motivacija je velika in verjamem, da nam bo uspelo," pojasnjuje Ema Abina, Jovanka Radičević, prva strelka Krimovk, pa dodaja: "Mislim, da naš napad sicer ni slab, a si zaradi slabega začetka drugega polčasa, ko igra ne steče, kot si zamislimo, ustvarimo pritisk. Posledica so številne tehnične napake, ki nas stanejo boljšega končnega rezultata. V nedeljo bo potrebno, da enostavno uživamo skozi celotno tekmo."

Dragan Adžić s svojima varovankama.
Dragan Adžić s svojima varovankama. FOTO: Damjan Žibert

Od kod preti največja nevarnost francoske ekipe? "Igra Bresta temelji na Djurdjini Jauković, ki se je po poškodbi vrnila še močnejša. A ne smemo pozabiti tudi ostalih rokometašic, ki so na svojih igralnih položajih izjemno kakovostne. Gre torej za vrhunsko evropsko ekipo. Zavedamo se, da bo zahtevno, a osredotočene moramo biti nase." Ema Abina, ki je v tej sezoni pri štirih evropskih zadetkih, pa v izjavi za uradno spletno stran kluba poudarja, da bo poleg odločilnega začetka drugega polčasa pomembno vlogo odigrala igra v obrambi: "Obramba ostaja tista, na katero moramo biti ne glede na vse osredotočene."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.