7°C

Bregar: Breme rezultata je naredilo svoje, a ves čas smo verjeli v zmago

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
2
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu Lige prvakinj premagale nemški Bietigheim z 28:26. To je sploh prva zmaga Ljubljančank in skupno tretja točka v sezoni. Pri domačih so bile najbolj razpoložene Samara Da Silva Vieira, ki je večino zadetkov dosegla v prvem polčasu (skupaj 5), Oceane Sercien Ugolin s 7, Matea Pletikosić jih je dodala 5, Valentina Klemenčič pa 4.

Brazilka Samara Da Silva Vieira je dosegla pet golov.
Brazilka Samara Da Silva Vieira je dosegla pet golov.FOTO: Miro Majcen

Tekmice so bile do izida 8:9 enakovredne, nato so Nemke pobegnile na varnih šest golov prednosti (15:9), ki so jih Ljubljančanke do konca prvega polčasa zmanjšale na štiri. Največja težava Krimovk je bila učinkovitost, nerealiziranih je ostalo kar 15 strelov na gol. Zgrešile so tudi nekaj strelov s sedmih metrov. "V glavah smo imeli, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljivem nivoju. Žal nismo dokončali vseh načrtovanih akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetrovkami. Kljub temu smo ves čas verjeli v zmago in smo je bili na koncu tudi iskreno veseli,"je po prvi zmagi v sezoni dejal trener Uroš Bregar."Odigrali smo dva povsem različna polčasa. V prvem smo veliko grešili v obrambi, ni bilo tudi pomoči vratark, v nadaljevanju smo bili veliko močnejši v obrambnih nalogah in tudi v napadu je steklo,"je še enkrat podčrtal razloge za preobrat Bregar. V drugem polčasu smo videli namreč povsem drug obraz domačink. Bile so bolj suverene in predvsem natančnejše pri strelih na gol ter si v 48. minuti prvič po izidu 5:5 z golom Maje Svetik priigrale izenačenje (21:21). Ko so z golom Sercien Ugolinove povedle, prednosti niso izpustile iz rok. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Napeta končnica je več veselja prinesla gostiteljicam, ki so tekmo dobile z 28:26. Vse misli so, kljub iskrenemu veselju po zadnjem pisku, že usmerjene v prihodnji dvoboj, ko Krimovke gostujejo na Madžarskem. Tekma je na sporedu v soboto, ob 16. uri. "V tekmo smo stopile slabo, nismo realizirale številnih metov. Klub temu da nismo igrale tako, kot bi morale, smo vesele zmage in prvih dveh točk, ki smo jih osvojile v Stožicah," je po zmagoslavju proti Nemkam povedala kapetanka Nina Žabjek.