Drugi športi

Bregar: Breme rezultata je naredilo svoje, a ves čas smo verjeli v zmago

Ljubljana, 18. 10. 2020 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu Lige prvakinj premagale nemški Bietigheim z 28:26. To je sploh prva zmaga Ljubljančank in skupno tretja točka v sezoni. Pri domačih so bile najbolj razpoložene Samara Da Silva Vieira, ki je večino zadetkov dosegla v prvem polčasu (skupaj 5), Oceane Sercien Ugolin s 7, Matea Pletikosić jih je dodala 5, Valentina Klemenčič pa 4.

Brazilka Samara Da Silva Vieira je dosegla pet golov.
Brazilka Samara Da Silva Vieira je dosegla pet golov. FOTO: Miro Majcen

Tekmice so bile do izida 8:9 enakovredne, nato so Nemke pobegnile na varnih šest golov prednosti (15:9), ki so jih Ljubljančanke do konca prvega polčasa zmanjšale na štiri. Največja težava Krimovk je bila učinkovitost, nerealiziranih je ostalo kar 15 strelov na gol. Zgrešile so tudi nekaj strelov s sedmih metrov. "V glavah smo imeli, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljivem nivoju. Žal nismo dokončali vseh načrtovanih akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetrovkami. Kljub temu smo ves čas verjeli v zmago in smo je bili na koncu tudi iskreno veseli," je po prvi zmagi v sezoni dejal trener Uroš Bregar. "Odigrali smo dva povsem različna polčasa. V prvem smo veliko grešili v obrambi, ni bilo tudi pomoči vratark, v nadaljevanju smo bili veliko močnejši v obrambnih nalogah in tudi v napadu je steklo," je še enkrat podčrtal razloge za preobrat Bregar. V drugem polčasu smo videli namreč povsem drug obraz domačink. Bile so bolj suverene in predvsem natančnejše pri strelih na gol ter si v 48. minuti prvič po izidu 5:5 z golom Maje Svetik priigrale izenačenje (21:21). Ko so z golom Sercien Ugolinove povedle, prednosti niso izpustile iz rok. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napeta končnica je več veselja prinesla gostiteljicam, ki so tekmo dobile z 28:26. Vse misli so, kljub iskrenemu veselju po zadnjem pisku, že usmerjene v prihodnji dvoboj, ko Krimovke gostujejo na Madžarskem. Tekma je na sporedu v soboto, ob 16. uri. "V tekmo smo stopile slabo, nismo realizirale številnih metov. Klub temu da nismo igrale tako, kot bi morale, smo vesele zmage in prvih dveh točk, ki smo jih osvojile v Stožicah," je po zmagoslavju proti Nemkam povedala kapetanka Nina Žabjek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
18. 10. 2020 10.30
Opaa, spet se hvali da je oh in sploh. Na kratko kar nesposoben trener
V SHESHELJ
18. 10. 2020 08.45
+2
A rabijo kakega maserja, jih pridem gratis masirat,...dobre Krimovke...vsa cast!